Saksamaa klubid on viimastel nädalatel trenni teinud, lähiajal saavad nad ka võimaluse mängudeks platsile joosta.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
6. mai 2020, 18:14

Merkel andis rohelise tule: Bundesliga jätkub mai teises pooles

Saksamaa jalgpalli kõrgliiga sai valitsuselt loa mängudega jätkata. Otsusel andis õnnistuse ka kantsler Angela Merkel.

Saksamaa jalgpalliliit otsustab lähipäevil, kas sari jätkub juba 15. mail või nädal hiljem. Sealse lehe Bildi teatel toimuvad matšid tühjade tribüünide ees, lisaks tehakse mängijatele ja klubide töötajatele regulaarselt koroonateste.

Nakkuste vältimiseks peavad mängijad igapäevaselt olema karantiinitaolistes tingimustes, hoides välismaailmaga minimaalset kontakti. See tähendab näiteks ka majutuse erimeetmeid.

Mitmed Bundesliga klubid alustasid treeningutega juba aprillis. Saksamaa jalgpalliliidu teatel tehti esimeses ja teises liigas kokku 1724 koroonaproovi, millest kümme osutusid positiivseks.

Sakslased ei avaldanud, kes positiivsed testid andsid. Samas teatas tugevuselt teisel liigatasemel mängiv Erzgebirge Aue sellel nädalal, et kogu nende meeskond suunati isolatsiooni. Siiani pole selge, mis tehakse klubidega, kelle ridadest nakatunud inimene leitakse ja mis juhul neid murule lastakse.

Saksamaa ajakirjanduse põhjal on Bundesliga jätkumine paljudele klubidele elu ja surma küsimus, sest kümmekond meeskonda sattunuks liiga pooleli jätmise korral tõsistesse rahalistesse raskustesse. Bundesliga teleõigusi omav Eurosport ähvardas mõned nädalad tagasi lepingu tühistada, kui klubid lähiajal platsile ei naase.

Saksamaal on koronaviirusesse nakatanud üle 167 000 inimese, kellest enam kui 7000 on haigusesse surnud.