Sebastian Ogier.Foto: AFP/Scanpix
WRC
7. mai 2020, 12:38

Sebastien Ogier jääks praeguse seisuga tiitlita!

Rallimaailmas on viimasel ajal arutletud, kas Sebastien Ogier tõuseks potentsiaalselt ka kolme etapi järel maailmameistriks? Seda juhul, kui koroonaviiruse pandeemia tõttu tänavu rohkem sõita ei õnnestuks. Nüüd andis FIA ralliboss Yves Matton küsimusele vastuse.

Matton selgitas Motorsport Aktuellile, et kolme sõidu järel MM-tiitlit välja ei anta. Praegu valmistutakse FIAs reeglimuudatuseks, mis nõuab vähemalt seitsme etapi toimumist. Seega saaks Ogier seitsmenda MM-tiitli eest võidelda vaid juhul, kui tänavu toimuks veel neli etappi.

Ogier hoiab praegu 62 punktiga MM-sarjas esikohta, Elfyn Evansil on koos 54 ja Thierry Neuville'il 42 silma.

Pandeemia võib ka laiemalt Ogier' elu segamini lüüa, sest tema kindel plaan oli tänavuse aasta järel karjäär lõpetada. Nüüd aga hakkab üha enam tunduma, et Ogier tahab veel vähemalt ühe hooaja Toyotaga kihutada ning üliedukale ralliteekonnale ilusa punkti panna.

„Keegi ei eeldanud, et oleme sellises olukorras,“ sõnas prantslane intervjuus Red Bull Motorsportsile. „Tuleviku osas on palju ebakindlust. Kui meistrivõistlused ei jätku ja meil ei tulegi õiget MMi, siis on võimalik, et pikendan lepingut veel üheks hooajaks. Loodan siiski, et saame veel tänavu pidada korraliku hooaja. Kui see õnnestub, siis on lugu teine."