Andrea AdamoFoto: Martin Ahven
WRC
8. mai 2020, 13:17

Andrea Adamo meenutab Tänaku palkamist: ajakirjanduses kirjutati igasugust p***a

Hyundai rallimeeskonna pealik Andrea Adamo tunnistab DirtFishile antud intervjuus, et ta leidis Ott Tänakuga kiiresti ühise keele ja saab aru, miks eestlane avalikkusega väga palju ei suhtle.

Adamot panid naerma lood, mida ajakirjandus kirjutas eelmisel aastal. Mehe sõnul ajasid väljaanded hooti täielikku jama ja tegelikult oli Tänaku Hyundaisse toomine märgatavalt lihtsam.

"See polnud väga keeruline, kuid loomulikult oli majanduslikke küsimusi, milles pidime kokku leppima. Inimesed karjusid rahast, mida Hyundai pidi tema toomiseks kulutama. See pani mind naerma, sest lugesin eralennukitest ja muust. Võib-olla ainus asi, mida ma ei lugenud, et tal on kuldne köök, kus ma koristan peale seda, kui ta naine on kokkamise lõpetanud," selgitab Adamo. "Kirjutati igasugust paska."

Adamo on õnnelik, et leidis Ott Tänaku puhul mehe, kellel on sarnane võidutahe. Hyundai pealiku sõnul leidsin nad saarlasega kiiresti ühise keele. "Kui tohin seda öelda, siis Ott on natuke minu moodi. Talle ei meeldi avalikult teha nalja ega olla sotsiaalne," tõdeb Adamo, kelle sõnul on selline distantsi hoidmine arusaadav. "Me oleme seal võitmiseks, mitte selleks, et nautida inimesi või tekitada kõigile head tuju."

Adamo tunnistab, et temagi pole ajakirjanikele parim vestluskaaslane. "Mulle ei maksta, et oleksin kõige kenam ja targem inimene rallipargis või selle eest, et oleksin ajakirjanikele ja kõigile tore sõber. Ma pole sotsiaalne inimene," selgitab ta.

"Ma pole inimene, kes armastaks pidusid. Minu jaoks on õhtuksöök neljale nagu rock-kontsert. Ma ei räägi palju, sest mu meelest on maailmas liiga palju inimesi, kes räägivad rohkelt ja minu sõnu pole sinna juurde vaja. Rääkida tuleb siis, kui sul on midagi öelda. Kui sul pole midagi öelda, siis pole vaja ka suud lahti teha."

Adamo sõnul tõi Tänak juurde teadmisi teiste WRC-sarja tiimide autodest, millest olevat suur abi ja eestlane moodustab Thierry Neuville'ga väga hea tandemi.

"Tuleb olla selge. Mis on eesmärgid, kes juhib, kes teeb otsuseid, kes peab otsuseid austama. Kui asjad on selged ja sirgjoonelised, siis kõik töötab," kirjeldab Hyundai tiimipealik oma filosoofiat.

Adamo tõdeb, et sõitjad on hooti isekad, aga ta saab sellest aru. Kui piloot ei nurise ja pole stressis, siis tema nägemuses on nad kaotanud võidutahte. Itaallane sõnab, et kuigi tal endal lapsi pole, siis mõneti meenutab tiimipealiku töö lapsevanemaks olemist. Lapsed kompavad oma ema ja isa piire, et näha, kui kaugele nad tohivad minna ja hooti käituvad sõitjad ka temaga nii.

Hyundai tiimipealik tunnistab, et ta pole väga lihtne inimene, aga samas ta on nõus alati hoolealustaga laua taha istuma. "Me räägime sõitjatega, kes sõidavad 200 km/h metsas ja mudas ning neil võivad tekkida probleemid, kui nad võitlevad võidu eest, mida nad tahavad elu eest. Ja kui neil on katse lõpus probleeme, siis nad küsivad, et miks nad pidid käsipidurit teistest rohkem kasutama! Ma saan neist mõnikord aru."

"Ma usun, et me vajame karaktereid. Me räägime neist. Kui kõik sõitjad ütleksid, et oli väga tore katse ja saaksin sõita kiiremini, siis muutuks vaatemäng igavaks," ütleb Adamo ja lisab, et talle meeldivad Tänaku intervjuud. "Iga kord, kui Ott ütleb, et auto pole kiire ja ta samal ajal sõidab välja parima katseaja, siis see toob naeratuse suule."