Foto: Ubisoft
Esport
8. mai 2020, 13:44

VIDEO | Ubisoft lubas näidata „Assassin's Creed Valhalla“ mängupilti, valetas häbitult

Peale seda, kui Ubisoft oli avalikkuse ette paisanud viikingite teemalise rollimängu „Assassin's Creed Valhalla“ esimese treileri, sõnas kompanii, et esitleb peagi ka teose mängupilti. Seda lubati teha Microsofti järgmise põlvkonna konsooli Xbox Series X mänge tutvustava ürituse raames. Selgus, et meile valetati.

Tegelikkuses ei ole roim muidugi niivõrd suur, kui esialgu tunduda võib, ent Ubisofti arusaam mängupilti tutvustavast treilerist (ingl gameplay trailer) erineb ilmselgelt meie omast. Üldjuhul näidatakse kõnealustes treilerites, milline oleks reaalne mängukogemus: kuidas suhtleb peategelane mängumaailmaga, milliseid erinevaid võitlusmehaanikaid teosest leidub, kuidas on disainitud mängu menüüd ja muud säärast.

„Assassin's Creed Valhalla“ gameplay treiler pakub meile stiliseerituid, filmilikke klippe võitlusest, maailma eri paigust ja muust. Kordagi ei saa mängija aga aru, milline mängukogemus teda ees ootab. Inimeste pahameele tulemusena on kõnealune treiler YouTube'is sattunud negatiivsete hinnangute ohvriks. Artikli kirjutamise hetkel on poolteist minutit kestval klipil 19 positiivset ja 34 negatiivset hinnet.


Ka teose loovjuht Ashraf Ismail on mõistnud, et stuudio kommunikeeris varasemalt treileri olemust valesti. Mehe sõnul ootasid fännid õigustatult enamat. Ees ootab pikk reklaamikampaania, mille käigus näidatakse ka päriselt, kuidas mäng välja näeb. Ismaili sõnul on see ootamist väärt.