Juri Tkatšuk (nr 5) pole enam FCI Levadia mängija.Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
8. mai 2020, 16:25

Meeskonnakaaslane Levadia võtmemängija lahkumisest: väga kahju!

Täna ennelõunal teatas Tallinna FCI Levadia jalgpalliklubi pressiteate vahendusel, et poolte kokkuleppel on lõpetatud leping meeskonna keskväljamootori Juri Tkatšukiga.

"Täname Jurit klubi ja meeskonna heaks antud panuse eest ning soovime talle palju kordaminekuid edasisel jalgpalliteel," kõlas Levadia spordidirektori Sergei Pareiko lakooniline kommentaar.

Ukrainast pärit Tkatšuk liitus Levadiaga 2018. aasta hooaja eel ning temast kujunes kiirelt meeskonna üks võtmemängijaid. Oma esimesel hooaja esindas ta rohesärke 31 kohtumises, mullu sai kirja 28 mängu ning ka tänavuses seni ainsas liigamängus FC Kuressaare vastu oli 25aastane poolkaitsja kenasti algkoosseisus.

Kui Sergei Pareiko jättis Soccernet.ee portaali täpsustavale küsimusele, kas Tkatšuki lahkumise taga olid majanduslikud asjaolud, vastamata, siis meeskonna peatreener Martin Reim andis mõista, et just nii see oli.

"Mina isiklikult kõigest väga hästi ei tea, aga klubi pakutud tingimused talle ei sobinud ja ta ei soovinud enam meeskonnas olla. Ma tean, et karantiiniaja tingimustes ei saanud ta klubiga kokkuleppele," ütles Reim Soccernet.ee-le.

"Lühidalt öeldes on väga-väga kahju,” tunnistas Tkatšuki nüüdeks endine meeskonnakaaslane, FCI Levadia äärekaitsja Markus Jürgenson ukrainlase lahkumist kommenteerides. "Muidugi oli ta väga oluline mängija, aga nüüd pole enam midagi heietada. Mida pole, seda pole ja elu läheb edasi. Keskväljal meil mehi on ja eks teised peavad nüüd tema saabastesse astuma.”

Jürgenson tõdes, et teatud jutte Tkatšuki võimalikust lahkumisest liikus mängijate seas juba mõned päevad, sest alates läinud laupäevast teda meeskonna treeningutel näha ei olnud.

"Kuid mingit ametlikku teatamist meeskonnale pole veel olnud. Ju siis paberimajandus võttis aega ning enne kui asi kindel ei olnud, ei hakatud meile midagi ütlema. Ju siis järgmises trennis räägitakse. Aga midagi meeskond muidugi teadis,” rääkis Jürgenson.

Küsimusele, kas ja kui suurel määral on FCI Levadia on kriisiajal mängijate palku kärpinud, jättis vutimees diplomaatiliselt vastamata. "See pole küsimus mulle, vaid Pareikole või klubi presidendile Viktor Levadale,” poetas ta vaid.

Tkatšuki lahkumine meeskonnast tuli selleski mõttes ootamatul hetkel, et alates tänasest on Premium liiga klubidel lubatud taas täiskontaktsed treeningud. FCI Levadia mängijad kogunesid täna kell 11 Maarjamäele ning andsid tund aega pallile ja kolleegidele mõnuga pihta.

"Roostet oli palju, aga väga äge oli. Minu meeskond küll kaotas, kuid ikkagi oli päris pull üle kahe kuu taas päris jalgpalli mängida. See on väga positiivne, et arvestades olukorda saime ikka üsna kiiresti kontaktsete ja normaalsete treeningutingimuste juurde naasta,” ütles Jürgenson.