Paljude fännide unistus läheb täide: kui Premier League naaseb, siis mõnda aega seal VARil kohta ei ole.Foto: OLI SCARFF
Jalgpall
8. mai 2020, 18:10

Koroonaviiruse ajal näidatakse Inglismaal VARile punast kaarti

Inglismaa jalgpalli kõrgliiga bossid loodavad, et 12. juunil saab Premier League'i mängudega jätkata. Kõik järele jäänud matšid peetaks neutraalsetel väljakutel ja ilma pealtvaatajateta, kuid kohendatakse ka reegleid.

Muutused on seejuures päris põhimõttelised: vältimaks tihedast mängugraafikust tulenevat vigastuste riski, on lubatud kolme vahetuse asemel teha viis vahetust ning - NB! - sotsiaalse distantseerumise nõuetele viidates videokohtunike ehk VARi abi ei kasutata. Teatavasti viibib väikses VARi ruumis ninapidi koos mitu kohtunikku ning siililegi selge, et viirused on sellises keskkonnas kärmed levima.

Kuigi ametlikult pole seda veel kinnitatud, olevat The Suni andmetel asi sisuliselt kindel ning klubid pooldavad neid muudatusi. 

Et jalgpalliga ikka lõpuks jätkata saaks, pannakse palluritele pidevalt ka südamele, et nad hoiaksid oma autod puhtad, sõidaks üksinda treeningutele ja väldiks ühistransporti.