Ott ja Janika Tänak.Foto: Robin Roots
WRC
8. mai 2020, 21:14

Ott Tänak naudib aega pere keskel, kuid kööki ei kipu: ma ei võta seda vastutust, et teistele süüa teha

WRC ametliku kodulehekülje podcast'i "Backstories" külaliseks oli valitsev autoralli maailmameister Ott Tänak, kellega saatejuht Becs Williams rääkis muudelgi teemadel, kui vaid rallist. Muu jutu seas selgus näiteks, et Tänak ei pea end just maailma parimaks kokaks.

Tänak nentis, et perekond on tema jaoks prioriteet number üks. "Kui olen rallidel, siis muidugi keskendun võistlusele, kuid kodus olles on pere kõige olulisem," ütles saarlane.

Milline isa on Tänak oma kahele lapsele?

"Tahan neile olla rohkem sõber kui isa, kuid mõnikord pead muidugi olema ka tõsisem. Samas, kui tulen pärast rallinädalat koju, siis tahan ikka nendega koos lõbutseda. Naudin seda, et saan olla oma lastele sõber. Kui olen kodus, siis nendega koos rahmeldades aeg lausa lendab.

Ema on see, kes teeb ära suure töö ja näeb vaeva, et lastest tuleks normaalsed inimesed, kes saavad elus hakkama."

Kas kohtumine Janikaga, kellest sai Tänaku abikaasa, muutis teda paremaks inimeseks?

"See on kahtlemata tõsi. Ta on väga tugev isiksus, ta on rohkem koolis käinud kui mina ehk ta on minust targem. Ju ma vajasin enda kõrvale kedagi tugevat ja tarka, kes aitab mul õigel kursil püsida. See on väga hästi õnnestunud."

Kui Tänak peaks oma abikaasale valmistama romantilise õhtusöögi, siis mida ta pakuks?

"Ma ei tee süüa! Tõsi, jõulude ajal tegin ma endale hommikusööki, kuid seda sõin vaid mina ise. Ma ei võta endale seda vasutust, et teistele süüa teha," muheles Tänak.

Kuula täispikka intervjuud Ott Tänakuga SIIT!