Kim Jong-un ja Dennis Rodman.Foto: KCNA
Korvpall
8. mai 2020, 22:39

Rodman meenutas pöörast söömaaega Kim Jong-uni seltsis: olime täis nagu sead ja siis hakkas ta karaoket laulma

Chicago Bullsi korvpallilegend Dennis Rodman rääkis Mike Tysoni podcast'is pikalt ja põhjalikult, kuidas külastas 2013. aastal Põhja-Koread ja sai suureks sõbraks sealse diktaatori Kim Jong-uniga. 

Rodman avaldas, et kui Harlem Globetrottersi šõumeeskond seitsme aasta eest Põhja-Koreasse kutsuti, soovisid Jong-un ja teised seltsimehed tegelikult nendega kaasa sõitmas näha Michael Jordanit ennast, kuid kõigi aegade parim kossumees oli kutse viisakalt tagasi lükanud. Niisiis pöörduti Rodmani poole.

"Kui nad palusid mul Põhja-Koreasse sõita, siis ma mõtlesin, et mismõttes ma ei lähe?! Arvasin, et jagan seal kõvasti autogramme ja mängin kossu. Ma ei teadnud Põhja-Koreast tegelikult mitte midagi. Loll nagu lammas, onju," oli Rodman eneseirooniline.

"Ütlesin agendile, et kui seal turvaline ja värki, siis ma lähen. 

Kuid siis juhtus nii, et Harlem Globetrottersil oli mäng, kuid mina ei mänginud. Minu juurde tulid mõned inimesed ja palusid nendega kaasa tulla. Ma mõtlesin, et nüüd on p****s, mind pannakse vangi."

Ent vangimaja asemel viidi Rodman hoopis Kim Jog-uniga kohtuma. Kohtumine leidis aset korvpallisaali VIP-loožis, kus oli paarkümmend kuninglikku trooni. Kui Rodman ühes neist istet võttis, hakkasid 22 000 pealtvaatajat maruliselt aplodeerima ja kisama. Rodman arvas, et see on tema pärast, kuid peagi selgus, et nii tervitati hoopis kohale saabunud suurt isakest Jong-uni.

Tõsi, esiti ei tundnud Rodman Jong-uni hoopiski ära, nii et kui ta nägi, kuidas rahvas nuttis ja karjus, küsis ta ühe mehe käest "Kes see tüüp on?"

Saades vastuse, et see ongi nende liider, teinud Rodman suured silmad ja pärinud: "Mille liider?"

"Kui Jong-un maha istus, hakkas ta minuga kohe korea keeles rääkima," jätkas Rodman. "Tõlkijad olid ka seal ja nii ta küsis kohe: "Kas sulle meeldib minu riik?" Ma ütlesin, et jah, see on kena, see on äge, see on okei."

Kogu mängu aja puhusid mehed korvpallijuttu, kuid kui matš sai läbi, kutsus Jong-un Rodmani erapeole.

"Ta ütles, et sööme koos õhtust, seal on väike karaoke, joome viina, kohal on mõned kuumad näkid ja selline värk," pajatas Rodman.

"Järgmine asi, mida mäletan on see, et sõime õhtust ja olime täis nagu sead, ta hakkas laulma karaoket ja mul polnud mingit aimu, mida kuradit ta potrab. Kõik plaksutasid ja siis tuli kohale 18liikmeline tüdrukutebänd. Nad olid kuumad tükid, kuid laulsid ainult ühe laulu. Ühe kuradi laulu. See oli "Dallase" seriaali teemalaul."

Rodmanist ja Kim Jong-unist said kohe suured semud. Korvpallur tunnistas ausalt, et poliitikast ta suure liidriga ei rääkinud, jutt käis ainult spordi teemadel. Kuid siiski viidi Rodman huvitavatesse kohtadesse.

"Ma nägin sõjaväge, ma nägin rakette. Ma nägin kõike," tunnistas Rodman.

Ent kuigi Jong-uni suur semu, taipas Rodman kodumaale USAsse naastes, et põhjakorealsed kuulavad tema telefonikõnesid pealt.

"Nad jälgivad mu kõnesid kogu aeg. Kõik need seitse aastat ja igal päeval. Seepärast on mul klapiga telefonid," lõpetas Rodman oma memuaarid.