Marten Liiv.Foto: Alar Truu
Talisport
9. mai 2020, 10:37

Eesti parim meeskiiruisutaja liitub Hollandi profitiimiga

Eesti parim meeskiiruisutaja Marten Liiv (23) hakkab treenima Hollandi profitiimiga IKO, kellega uisuliit sõlmis aastase koostöölepingu.

Eelmised kaks aastat treenis Liiv Poola sprindikoondisega, kuid kurtis juba jaanuaris Õhtulehele, et poolakate juures napib 1000 meetri distantsi trenne, sest suurem osa neist keskendub 500 meetrile.

Tiim IKO, nagu selgub selle kodulehelt, asutasid aastal 2017 vennad Erwin ja Martin ten Hove ambitsiooniga võita 2022. ja 2026. aasta olümpiamängudelt kuldmedal. Sellest tulenevalt on võistkonnas korralik taustajõudude plejaad. Panustatakse ka spordivälisele, tiimil on lausa oma vlogger ehk videopäevikute meisterdaja.

"Otsisin juba hooaja keskel uusi võimalusi," sõnas praegu kodumaal viibiv Liiv ERRile. "Proovisin isegi liituda Saksamaa koondisega, kahjuks see jäi katki ja ma arvan, et see on hetkeseisuga kõige parem valik üldse, mis laual on. See on palju professionaalsem kui oli Poola koondisega treenimine. Loodan kõige rohkem areneda veel tehniliselt ja jõualaselt."

Holland on kiiruisutamise absoluutne tippriik. IKO koosseisustki leiab tiitlivõistluste medalivõitjaid.

 
 
 
View this post on Instagram

Beautiful ride 🔆 #specialized #roka #bike #sun #estonia #whynot

A post shared by Marten Liiv (@marten.liiv) on