Elfyn Evans lendab mööda Mehhiko kruusateid.Foto: AFP/Scanpix
WRC
10. mai 2020, 15:19

Elfyn Evansi tulevik – kas käsi kullas või taguots mullas

Senise ralliaasta suurim õnnestuja on Elfyn Evans, kes lahkus talvel Fordist ja liitus Toyotaga. Monte Carlos oli ta kolmas, Rootsis esimene ja Mehhikos neljas. Kokkuvõttes hoiab britt 54 punktiga Sebastien Ogier' järel teist kohta.

Evans sõitis aastaid M-Spordis ja seal jäi suurem läbimurre tegemata. Tõsi, 2017. aastal õnnestus tal võita kodune Walesi ralli, kuid hooaja kokkuvõttes on tema senine parim koht viies.

M-Spordi boss Richard Millener usub, et kui ta peaks Toyota roolis ka edaspidi õnnestuma, võib Evansist kasvada tõeline tippsõitja. Samas võib minna ka täielikult vastupidi.

Mitmed eksperdid arvavad, et tegelikult ei saanudki Evans enda võimeid M-Spordis näidata, sest tegemist on ikkagi eratiimiga, kus eelarve on ebastabiilne ja tihti pisem kui konkurentidel. „See võib mängida väikest rolli,“ ütles Millener DirtFishile. „Aga kõige tähtsam on fakt, et ta tiimi vahetas. Ta teab, et nüüd on võimalus end tõestada ja ilmselt on käes tema karjääri otsustav hetk: kas tuleb läbilöök või läbikukkumine.“

Millener lisas, et tiimivahetus tuli igati loogilisel ajal, sest Evans vajas uut keskkonda. Käimasoleva hooaja põhjal on ootused tõusnud kõrgele: seni on maailmameistriks kroonitud vaid kaks britti (Colin McRae ja Richard Burns) ning Evansis nähakse potentsiaali kerkida legendide tasemele.