KuvatõmmisFoto: Facebook/Liiklusjärelevalvekeskus
Krimi
12. mai 2020, 09:47

VIDEO | Purjuspäi rooli roninud välismaalane saadeti karistuseks viieks aastaks Eestist välja (3)

Politsei jagas avaikkusega juhtumit, kus Tallinna tänavatel purjuspäi autoga kihutanud välismaalane saadeti karistuseks mitmeks aastaks riigist välja. 

Mai alguses sai Lääne-Harju politseijaoskonna patrull Nõmmel patrullides kahelt naisterahvalt info, et piirkonnas liigub kahtlase sõidustiiliga sõiduk. Infot kontrollides märgati peatselt ka sõidukit, mille juht eiras talle antud peatumismärguannet.

Mõne aja pärast juht siiski peatus. Kontrollimisel selgus, et sõidukit juhtis kolmandatest riikidest pärit 24aastane mees, kes keeldus igasugusest koostööst politseiga ja väitis, et pole üldse sõidukit juhtinud.

„Muinasjuttude rääkimine siiski menetluse läbiviimist ei takistanud ja haiglas võetud analüüside tulemustest selgus, et alkoholisisaldus juhi organismis oli nii, suur, et alustada tuli kriminaalmenetlust,“ teatas politsei.

Harju Maakohtu otsusega mõisteti varem karistamata meesterahvale lühimenetluse korras vangistus 30 päeva ja lisakaristusena Eesti Vabariigist väljasaatmine koos sissesõidukeeluga viieks aastaks. Lisaks tuleb tal tasuda kriminaalmenetluse kulud.