Sebastian Vetteli karjäär Ferraris saab läbi. Ta liitus Itaalia tiimiga 2015. aastal, kuid MM-tiitlit neile tuua pole suutnud.Foto: Albert Gea
Vormel 1
12. mai 2020, 13:09

Sebastian Vettel lahkub Ferrarist

Ferrari vormel 1 meeskond teatas, et neljakordne maailmameister Sebastian Vettel lahkub tänavuse hooaja järel nende tiimist.

Ferrari pealiku Mattia Binotto kinnitusel oli otsus ühine. "Selle otsuseni polnud kerge jõuda, kuid on aeg eraldi edasi liikuda," lisas Binotto.

Vettel pidas Ferrariga lepingu pikendamise osas läbirääkimisi kogu tänavuse aasta, ent nüüd tõmmati juttudele joon alla, sest Vetteli sõnul polnud temal ja Ferrail enam ühist kirge koos töötamiseks.

Ühtlasi kinnitas ta, et rahalised kaalutlused selles otsuses rolli ei mänginud. Autospordi portaal oli varem spekuleerinud, et Vettel ei nõustunud Ferrari palgakärpega. Sakslase kolme aasta eest sõlmitud leping tagas talle iga hooaja eest 42 miljonit eurot. 

Kus Vetteli karjäär jätkub või kes teda Ferraris asendab, pole praegu mõistagi veel selge. Vetteli puhul on räägitud tema võimalikust liitumisest McLareni, Mercedese või Red Bulliga, kuid vähemalt kaks viimast pole BBC andmetel sakslase teenetest huvitatud.

Vetteli asendajana Ferraris sepekuleeritakse peaasjalikult Carlos Sainzi (McLaren) ja Daniel Ricciardo (Renault) nimedega. Meediast on korduvalt läbi käinud ka kuuekordse maailmameistri Lewis Hamiltoni (Mercedes) nimi, kuid seda varianti väidetavalt (vähemalt praegu) Ferrari laual ei ole.