Sergio Aguero on avalikult välja öeldnud, et tema enne koroonapandeemia täielikku lõppu ei soovi platsile tulla.Foto: PA/Scanpix
Jalgpall
12. mai 2020, 17:54

TAGASILÖÖK: Inglismaa kõrgliiga jalgpallurid ei soovi treeningutele naasta

Inglismaa jalgpalli kõrgliiga plaan, mille põhjal alustatakse järgmise nädala esmaspäevast treeningutega, on saanud tagasilöögi. Mitmed mängijad on teada andnud, et nad ei soovi veel murule naasta.

Biti Ajalehe Daily Mail andmetel on paljud mängijad treeneritele teada andnud, et nad ei soovi uuest nädalast murule tulla. Inglismaa jalgpalli kõrgliiga soovis, et klubid naaseksid harjutama alates 18. maist. Järgnevatel päevadel toimub liiga ja meeskondade vahel videokõne, kus räägitakse ettevaatusabinõudest ja mängijate tervisest.

Mitmed mängijad, sealhulgas Sergio Aguero, Manuel Lanzini ja Danny Rose on ajakirjanduses väitnud, et nad soovivad treeningutele naasta siis, kui koroonaviiruse oht on täiesti möödas. Väidetavalt on atleetide ühises WhatsAppi grupis teisedki jalgpallurid sama meelt. Sportlased näevad, et neid kasutatakse ära poliitilises malemängus, et riik saaks näidata kriisist taastumist ja tavaelu jätkumist. Samuti heidetakse liiga juhtidele ette, et jalgpallurid on seni aruteludest välja jäetud.

Klubid pole seni mängijaid survestanud, et nad murule naaseksid. Endise tippjalgpalluri ja nüüdse teletähe Jamie Carragheri sõnul on selline asjade käik arusaadav ja see oli vältimatu, et mõned mängijad ei taha oma tervisega riskida. "Mängijad on suurim probleem. Inglismaa kõrgliiga peab mängijad endaga kaasa tooma. Kui mängijad ei taha mängida, siis on olukord keeruline," lausus Carragher. "Enamus, kellega ma olen rääkinud, tahavad naasta. Kuid igas grupis on alati kolm või neli mängijat, kellel on kahtlusi, ja seda tuleb austada."

"Kõige tähtsam on mängijate ohutus. Tähtsam kui raha ja see, kes tõuseb üles või langeb välja. Ma ei usu, et nad kunagi kõik nõusse saavad, sama lugu on palkadega, aga kuni vaktsiini tulekuni jääb risk alles," jätkas ta.

Inglismaa kõrgliiga soovib suvel mängudega jätkata, kuid seni on neid tabanud mitmed tagasilöögid nii klubide kui ka mängijate poolt. Sama segane on seis Hispaanias ja Itaalias. Klaarim on pilt Prantusmaal, kes teatas liigahooaja lõppemisest, ja Saksamaal, kus mängudega jätkatakse mai teises pooles.