Foto: Stanislav Moškov
Kommentaar
12. mai 2020, 18:15

Seisukoht | Ärge kritiseerige Sildaru! (1)

Kurb, et ühe perekonna lahkuminekut on ajaleheveergudel lahkama hakatud. Oma olemuselt pole loos ju midagi erilist – vanemad läksid tülli ja lapsed on suurimad kannatajad. Kahjuks on üks neist äsja täisealiseks saanud Eesti aasta naissportlane, kelle edukus on garanteerinud perele ohtralt aastaid avalikkuse huviorbiidis elamist.

Tundub, et paljude silmis on Kelly Sildaru endiselt sama laps, kellena ta aastaid tagasi pildile kerkis. Sotsiaalmeedias laialdaselt levivad hinnangud, et lapsemeelne sportlane vahetas hormoonide mõjul treenerina isa kallima vastu välja, on lihtsalt jälgid. Need on meie viimaste aastate edukaima atleedi suhtes solvavad suisa kahel rindel.

Esiteks inimlikust vaatevinklist, et laps või lapsed on süüdi vanemate otsuses lahku minna. Teiseks aga, et vaatamata noorusele aastaid võistluskarusellil tiirelnud tippsportlane ei ole piisavalt pädev hindama oma arenguks vajalikke samme – väide, millega ei julgeks Ott Tänaku või Anett Kontaveidi suunal keegi esineda.

Loodetavasti püsib teema avalikkuse luubi all üürikest aega, sest pere tahaks lihtsalt vaikselt haavu ravida. Ja kaks last, olgugi et üks neist on maailmameistrist 18aastane, vajavad kaitset!