Koroonakriis tõmbas Soome-Eesit-Läti ühisliiga ideele kriipsu peale.Foto: Robin Roots
Võrkpall
12. mai 2020, 21:50

Koroonakriis hirmutas põhjanaabrid ära: Soome võrkpalliklubid Balti liigaga ei ühine

Soome võrkpalliliidu tegevjuht Seppo Siika-aho ütles põhjanaabrite meedias, et nende klubid eeloleval hooajal Balti liigaga ei liitu.

"Eeloleval hooajal me Balti liigas ei osale," kinnitas Soome võrkpalliliidu tegevjuht Seppo Siika-aho ajalehele Kaleva. Võrkpalliliidud töötasid idee kallal, kus kümme põhjanaabrite klubi ühineks Eesti-Läti liigaga, kuid koroonaviiruse puhang tõmbas antud ideele kriipsu peale. "Balti liiga teema vajab rohkem aega. Praegu on tulevikuks väga keeruline plaane teha."

Siika-aho sõnul on hetkel oluline, et sealsed volleklubid elaksid kriisi üle. Samuti on vaja planeerida ja käima saada Soome meistriliiga. Mitmed põhjanaabrite võrkpalliklubid on rahaliselt keerulises seisus ning Balti liigaga ühinemine olnuks liialt radikaalne ja ettearvamatu samm.

"Balti liiga idee pole laualt maas, kuid praegu on liiga palju ebakindlust. Kuue kuu pärast või järgmise aasta alguses on sellele parem mõelda," selgitas ta, et antud teemaga tegeletakse edasi. Soome ajakirjanduse sõnul olid põhjanaabrite klubid algselt Balti liigas mängimisest väga huvitatud.

Plaanide põhjal osalenuks liigas kümme klubi Soomest, viis Eestist ja kolm Lätist. Põhiturniiril mänginuks iga meeskond 34 matši, millele järel oleks play-offis selgitatud välja Balti meister. Lisaks oleks eraldiseisvalt välja mänginud ka riikide meistritiitlid.

Siika-aho tunnistab, et mõningane suhtlus Eesti ja Läti alaliiduga käib siiki edasi. "Uurime veel, kas eeloleval perioodil saaks mingis vormis koostööd teha. Hoiame Soome lahe lõunaosaga kanalid lahti," tõdes mees värvikalt.