Sagari ralli juht Phineas Kimathi (vasakult teine) ja FIA president Jean Todt 2018. aastal.Foto: AFP/Scanpix
WRC
13. mai 2020, 16:24

Keenia valmistub uljalt MM-etapiks: kas meil on lootust Ott Tänakut kahe kuu pärast rajal näha?

Keenia valmistub uljalt autoralli maailmameistrivõistluste võõrustamiseks. Riigi ajakirjanduse sõnul on WRC-sarja konteinerid Nairobi poole teel ning lähipäevil saavad võistlejad ja ajakirjanikud ennast üritusele registreerida.

Safari ralli peaks toimuma 16.-19. juulini, kuid koroonapandeemia tõttu on võistluse toimumine sel ajal veel lahtine. Keenia valitsus lubas selle nädala lõpus etapi korraldamise kohta anda rohkem teavat, kuid sealse ajakirjanduse sõnul ettevalmistused ralliks juba käivad.

Keenia ajalehe Daily Nation teatel saavad võistlejad ennast alates laupäevast Safari rallile registreerida. Samuti saavad uuest nädalast kohalikud ajakirjanikud teha akrediteeringud.

Lehe sõnul sõidutatakse autoralli MM-sarja varustus meritsi Mehhikost Mombasa sadamalinna, kust konteinerid jätkavad teekonda pealinna Nairobi lähiümbrusesse. WRC-sarja viimane etapp toimus märtsi keskel just Mehhikos.

WRC-tiimid on varasemalt seadnud juulis võistlemise kahtluse alla. Tänasel päeval pole veel lõpuni selge, kas kahe kuu pärast on maailm ohutum ja kas reisiliiklus on täielikult avanenud. Aga kui vastab tõele jutt, et MM-sarja varustus saadeti Mehhikost Keeniasse, siis suure tõenäosusega Safari rallit ära ei jäeta. Ühe võimalusena spekuleeritakse, et varuplaanina võib Keenia võistlus  toimuda suve lõpus, mis tähendaks Uus-Meremaa etapi ärajäämist.

Lisaks Safari rallile on WRC-sarjal suvekuudesse planeeritud Soome etapp. Esialgse plaani järgi 6.-9. augustini toimuva võistluse saatus selgineb juuni alguses, kui põhjanaabrite valitsus teatab juhised, millisel kujul võib augustis suursündmusi korraldada.