Wang Ki-Chunile määrati eluaegne võistluskeeld, aga hullem karistus võib teda alles ees oodata.Foto: AP/Scanpix
Võitlussport
13. mai 2020, 19:31

Wang läheb vangi? Seksuaalkurjategijast olümpiamedalist võib minna elu lõpuni trellide taha

2008. aasta Pekingi olümpial hõbemedali võitnud Wang Ki-Chunile määrati eluaegne võistluskeeld, kuna mehele esitati süüdistus seksuaalkuriteos. Kui Lõuna-Korea judomaadleja pahateos süüdi mõistetakse, siis võib teda oodata eluaegne vangistus.

Wangi süüdistatakse alaealise seksuaalses ärakasutamises ja ta vahistati eelmisel nädalal. Yahoo Newsi andmetel kehtestas Lõuna-Korea Judoliit võistluskeelu, kuna leidis, et atleet on sobimatu käitumisega rikkunud spordiala mainet ja moraali.

Wang võib otsuse seitsme päeva jooksul vaidlustada, aga võistluskeeld on tema väiksem mure. Seksuaalkuriteos süüdimõistmisel võib mees ülejäänud elupäevad veeta trellide taga.

Wang vahistati mai alguses, kui võimuorganid olid tema suhtes pikalt tõendeid kogunud. Tegu pole esimese korraga, kui ta on politsei huviorbiidil. 2009. aastal süüdistati teda ööklubis naisele kõrvakiilu andmises, kuid toona jõudsid osapooled kohtuvälisele kokkuleppele

Wang võitis 2008. aastal Pekingis olümpiahõbeda vaatamata sellele, et maadles murtud ribiga. Mehe auhinnakapis on ka 2007. ja 2008. aastal võidetud MM-kullad.

Lõuna-Korea sporti on viimasel ajal raputanud mitu väärkohtlemise juhtumit. Eelmisel nädalal mõisteti kiiruisutamise olümpiamedalist Lim Hyo-jun süüdi teise sportlase seksuaalses ahistamises, sest ta tõmbas alla meessportlase püksid. Uisutaja pidi maksma 2300 euro suuruse trahvi ja osalema seksuaalkurjategijate 40-tunnises teraapias.