2019. aasta Safari ralli.Foto: AFP/Scanpix
WRC
14. mai 2020, 10:55

Kas Tänak istub juba juulis taas rooli?

Autoralli MM-sari võib jätkuda juba 16.-19. juulil, sest Keenia ralli korraldajad usuvad, et koroonaviirus neid ei peata, vahendab sealne ajaleht Daily Nation.

Keenias kirjutatakse, et korraldajad jätkavad oma tööd täie hooga ning kindel plaan on 18aastase pausi järel taas maha pidada kuulus Safari MM-ralli.

Viimati sõideti WRC-sarjas sealsetel teedel aastal 2002, kui võitjaks krooniti Colin McRae, aasta varem triumfeeris Tommi Mäkinen. Aafrika meistrivõistluste etapp on Keenias toimunud ka vahepealsetetl aastatel ning valitsev võitja on Baldev Chager.

Keenia valitsus peaks ralli toimumise kohta avalduse tegema homme. Ralli korraldajad hakkavad võistlejaid registreerima laupäeval, ajakirjanike akrediteerimine algab 18. mail.

MM-sarjas jõuti enne koroonaviiruse pandeemiat sõita kolm etappi: Monte Carlos, Rootsis ja Mehhikos. Tšiili ralli jäi ära massirahutuste tõttu, lisaks teatasid Portugali etapi korraldajad, et nemad tänavu võidusõitu ei korralda. Teadmata ajaks on edasi lükatud Argentina ja Sardiinia etapid.

Kolme ralli järel juhib sarja Sebastien Ogier, kellel on koos 62 punkti. Tiitlikaitsja Ott Tänak on 38 punktiga viies.