Thomas Müller usub, et Bundesliga hooaeg mängitakse lõpuni.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
14. mai 2020, 14:49

ELU KOROONAHOTELLIS: Saksamaa superstaar avab telgitaguseid

Saksamaa jalgpalli kõrgliigas pannakse pall uuesti mängu juba laupäeval. Koroonaviiruse pandeemia on loonud aga hulga uusi meetmeid, mida meeskonnad peavad järgima. Muuhulgas elavad kõik tiimid üheskoos hotellides, kus on kasutusel ranged karantiinireeglid.

Müncheni Bayerni ründetäht Thomas Müller avas veidi igapäevaelu tagamaid. „Reegleid on väga palju ja kõigepealt pidime nendega harjuma. Loomulikult on need kõik vajalikud, et leevandada haigestumise riski. Täidame kõiki olulisi koroonareegleid: hoiame distantsi, kanname suu- ja ninamaski, peseme pidevalt käsi. Distantsireeglist hoitakse väga tugevalt kinni nii söögisaalis kui ka koosolekutel,“ vahendab ajaleht Bild väravaküti sõnu.

„Meie hotell ei võta praegu vastu ühtegi meeskonnavälist klienti. Seetõttu saame palju ringi liikuda ega pea päev otsa oma toas istuma. Kui aga toast lahkud, peab alati kandma näomaski.“

Mülleri sõnul on ta kindel, et reegleid järgides on võimalik tänavune Bundesliga hooaeg lõpuni mängida. 25 vooru järel on tema koduklubi Bayern esikohal, kokku peaks pidama aga 34 matši. Seega pikk tee on veel minna.

Mängud toimuvad tühjade tribüünide ees. Reeglid on nii karmid, et tribüünile ei lubata matše vaatama isegi Saksamaa koondise peatreenerit Joachim Löwi.

Laupäev toob televaatajateni kuulsa Ruhri madina, kus vastamisi lähevad Dortmundi Borussia ja Schalke. Bayern mängib pühapäeval Berlini Unioniga.