PROTSESS ALGAB: Roman Kalašnikov astus teisipäeval Harju maakohtu ette.Foto: Erki Pärnaku
Krimi
3. november 2020, 15:03

Harju maakohus mõistis fentanüüli vahendanud mehe 17 aastaks vangi. Taasavaldame 14. mail 2020 Õhtulehes ilmunud artikli

ÕL ARHIIV | PEIDIKUD METSAS JA TREPIKODADES: relvahuvilist Kalašnikovi süüdistatakse Eesti narkoturu vallutamises

Tallinnas teisipäeval kohtu ette astunud Roman Kalašnikov on mitmekesiste huvidega mees. Juba mitu korda on talle pahandusi toonud kiindumus sõjatehnika vastu, olgu tegu siis samanimelise automaatrelva, granaadiheitja, trotüüliklotside või muuga. Riigiprokuratuur peab Kalašnikovi mõjukaks tegelaseks ka Eesti narkoturul, kus ta püüdis väidetavalt haarata allilma „ristiisa“ tapnud Juri Vorobeist vabanenud kohta.

Tallinnas teisipäeval kohtu ette astunud Roman Kalašnikov on mitmekesiste huvidega mees. Juba mitu korda on talle pahandusi toonud kiindumus sõjatehnika vastu, olgu tegu siis samanimelise automaatrelva, granaadiheitja, trotüüliklotside või muuga. Riigiprokuratuur peab Kalašnikovi mõjukaks tegelaseks ka Eesti narkoturul, kus ta püüdis väidetavalt haarata allilma „ristiisa“ tapnud Juri Vorobeist vabanenud kohta.

Prokurör Vahur Verte kuvab kohtusaali seinale algelise joonistuse, mis tema sõnul kujutab narkopeidiku asukohta metsatukas. Seni istungit letargiliselt jälginud süüdistav Roman Kalašnikov (42) mühatab ja pööritab silmi – see on hoopis tal külas käinud lapse kritseldus! 

Varem Lintšenkona tuntud Kalašnikov vahetas nime pärast vanglast vabanemist 2018. aasta kevadel, kuid uue elu alustamisest ei tulnud suurt midagi välja, sest sama aasta lõpus sattus ta jälle keskkriminaalpolitsei huviorbiiti. Jälitajad varitsesid sügisel Harjumaal Kernu lähedal metsades tegutsenud salapäraseid mehi, kes toimetasid midagi puutüvede juures sambla sees. Kuigi koroonakriis jäi veel kaugele tulevikku, olid ühel salakaamera ette jäänud tüübil kummikindad käes ja mask peas. 

Edasi lugemiseks: