Carlos Sainz Jr.Foto: PA Images / Scanpix
Vormel 1
14. mai 2020, 15:33

AJASTU LÕPP: Ferrari loodab tiitlipõua lõpetada kahe väga noore sõitjaga

Ferrari vormelitiim kinnitas, et järgmisel aastal liitub tiimiga 25aastane hispaanlane Carlos Sainz Jr., kes asendab neljakordset maailmameistrit Sebastian Vettelit.

Sainzi meeskonnakaaslaseks saab 22aastane monacolane Charles Leclerc. Ferrari kinnitas, et Sainz sõlmis tiimiga kaheaastase lepingu. Red Bulli süsteemist välja kasvanud talent liitus mullu McLareniga ja sai maha nii mõnegi väga muljetavaldava sõiduga, kuhu hulka kuulus Brasiilia GP kolmas koht.

Ferrari püüab aga tulevikule läheneda uue strateegiaga ja selgelt on näha, et usaldatakse noorust. Veel sajandi alguses vormelimaailma domineerinud Itaalia tiim tuli viimati konstruktorite tšempioniks 2008. aastal, kui tiimis sõitsid Felipe Massa ja Kimi Räikkönen. Aasta varasemast ajast pärineb viimane individuaalne tiitel, mille võitis just soomlane.

Pärast Räikköneni lahkumist palgati Massa kõrvale Fernando Alonso, kuid edu jäi saavutamata. Hiljem tuli Alonso kõrvale uuesti Räikkönen, peagi palgati omakorda Räikköneni kõrvale Vettel. Kõik eelmainitud on maailmameistrid, kuid Ferrari roolis ei suudetud Mercedesega konkureerida.

Nüüd algab uus ajastu, kus loodetakse Leclerc'ile ja Sainzile. Vetteli tulevik on aga täiesti lahtine ja pole välistatud, et kuulus sakslane lõpetab aasta lõpus karjääri.