NAGU KULDA: Martin Müürsepp ladus finaalseeria avamängus Rockile 18 punkti ning Tarvas alistas tartlased 16 silmaga. Foto: JOOSEP MARTINSON
Korvpall
15. mai 2020, 08:00

Kümme aastat Tarva finaalist. Rakvere sangar Martin Müürsepp: see oli kuldne hõbe

Kümme aastat tagasi, 2010. aasta kevadel elas ja hingas Rakvere linnake korvpalli rütmis ning nimedel nagu Müürsepp, Veideman või Saage oli seal samasugune tähendus nagu Jordanil, Pippenil või Rodmanil Chicagos Bullsi kuldsetel aegadel. Andres Sõbra juhendatav Tarvas oli murdnud end Eesti meistrivõistluste finaali, kus haarati kahe võõrsilvõidu järel Tartu Ülikool/Rocki vastu 2 : 0 eduseis.

Koduse kossuliiga finaalid olid selleks ajaks kujunenud nii selgelt Tartu ja Tallinna klubide omavaheliseks asjaks, et Tarva pääs esikohamängudele mõjus siinsele korvpallimaastikule kui värske tuuleõhk keset lämbet suveilma. Tõsi küll, sedapuhku polnud Rocki ja Kalev/Cramo finaal sel lihtsal põhjusel võimalik, et gigandid heitlesid omavahel juba poolfinaalis, kuid see ei vähenda Tarva saavutuse suurust. Andres Sõber ja Martin Müürsepp meenutasid 2010. aasta kevadet Õhtulehe podcast'is „Viies veerandaeg“.

Edasi lugemiseks: