Maren Skjöld.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
15. mai 2020, 09:25

Koroonakriisi tõttu Norra koondisest välja heidetud Pyeongchangi olümpiapronks: see on brutaalne!

Norra mäesuusakoondiste eelarve väheneb koroonakriisi tõttu märkimisväärselt, mistõttu tuli viis sportlast rahvusesindusest välja visata. Üks õnnetutest oli Pyeongchangi olümpiapronks Maren Skjöld.

"See on brutaalne, kui kasutada tugevat sõna. Ühel päeval valmistud uueks hooajaks, järgmisel oled töötu," lausus 26aastane Skjöld Norra rahvusringhäälingule.

"Ütlesin Clausile (koondiste mänedžer Claus J. Ryste – M.T.), et kommunikatsioon oli kehv. Mul ei öeldud varem ausalt, et võin koondisest välja jääda.

Ta nõustus, et protsess võinuks olla parem. Tuleb meeles pidada, et jutt käib inimestest ja nende eludest. Olin temaga aus, mis on oluline, kui tunned, et sulle on liiga tehtud. Mis nüüd saab? Milline on minu tulevik?"

Neli aastat MK-sarjas võistelnud Skjöldile sai ilmselt saatuslikuks see, et ta oli suurema osa eelmisest hooajast vigastatud.

Mänedžer Ryste sõnas, et mõistab Skjöldi pettumust. "Samas on kogu protsessis olnud palju ennustamatust. Tema arvates võinuks halb uudis tulla varem. Saan sellest aru, aga usun, et koondisest välja jäämise pettumus võimendab tema emotsioone. Midagi pole teha, pidime kulusid kärpima," lausus Ryste.

NRK teatel väheneb Norra mäesuusatajate eelarve 69 miljonilt kroonilt 62 miljonile (ümmarguselt 5,65 miljonit eurot). Ümmarguselt 640 000 euro suurune kärbe tähendab, et meeste ja naiste koondise peale tuli loobuda viiest sportlastest ning kaheksast abilisest (mõlemast tiimist neli). 

Kaks talve tagasi Pyeongchangis võistkondlikus paralleelslaalomis kolmandaks tulnud Skjöld andis igaks juhuks ülikoolidesse avalduse sisse, sest ilma koondiseta on väga keeruline tippspordiga jätkata.