EDUKAS TANDEM: Endel Vooremaa (vasakul) ja tema poeg Vaiko Vooremaa (paremal) on toonud jääpurjetamise tiitlivõistlustelt kahepeale kokku rohkem kui 20 medalit.Foto: Lembit Peegel
Spordivaria
16. mai 2020, 06:43

Legendaarne jääpurjetaja noppis tiitlivõistlustelt kuus medalit

Endel Vooremaa 90 – vägevat spordimeest ei murdnud isegi karmid Siberi katsumused (1)

Praegu räägitakse hommikust õhtuni ja õhtust hommikuni, et koroonaviirusest tingitud kriis muutis elu väljakannatamatult raskeks. Kõik on suhteline. Hiljuti eluteel 90. verstapostini jõudnud Endel Vooremaa küüditati pastakast välja imetud süüdistuse alusel Siberisse. Ta tuli sealt tagasi, jõudis NSV Liidu koondisse ja võitis jääpurjetamise tiitlivõistlustel kuus medalit. Samas pole Endel karmi elu üle kurtnud.

Õhtuleht soovis teda juubeli puhul intervjueerida. Paraku selgus, et värvika sportlase tervis on muutunud kehvaks ja ta viibib hooldekodus. Karantiiniajal pole võimalik sinna sisse pääseda, sestap vestlesime tema lähedastega. Päev pärast Kuressaares ilmavalgust näinud Endli sünnipäeva ehk 7. mail pajatasid tema poeg Vaiko ja abikaasa Eha-Laine peategelasest põnevaid ning kohati pisarateni liigutavaid lugusid.

Edasi lugemiseks: