Keenia publikul jääb tänavu suur ralli nägemata. Kuid korraldajate sõnul peaks järgmisel kolmel aastal Safari ralli kenasti WRC kalendris sees olema.Foto: TONY KARUMBA
WRC
15. mai 2020, 17:10

Ametlik: Safari ralli jääb siiski ära

Kui veel paari päeva eest oldi Keenias lootusrikkad, et 16.-19. juulile planeeritud Safari MM-ralli toimub nagu kord ja kohus, siis nüüd on selge, et Ott Tänak ja teised ralliässad tänavu Aafrikasse ikkagi ei lähe.

Otsuse Safari ralli tühistamise kohta langetasid ühiselt Keenia valitsus, WRC promootor ja rahvusvaheline autospordiliit FIA. Põhjuseks mõistagi koroonapandeemia ning sellest tulenevad rohked piirangud. Viimati kihutasid maailma parimad rallimehed Keenias 18 aastat tagasi, kuid nüüd tuleb Safari ralli naasmisega oodata veel ühe aasta, nendivad korraldajad oma ametlikus avalduses. 

Enne koroonakriisi õnnestus ära pidada Monte Carlo, Rootsi ja Mehhiko MM-ralli. Neljas etapp ehk Argentiina ralli on teadmata ajaks edasi lükatud nagu ka kuues ehk Itaalia etapp. Viies etapp, mis pidanuks toimuma 21.-24. maini Portugalis, on aga sarnaselt Keenia rallile sootuks tühistatud.