Iga kohtuniku õudusunenägu Craig Bellamy.Foto: MIKE SEGAR
Jalgpall
15. mai 2020, 21:04

Inglismaa tippkohtunik meenutas kõige vastikumat mängijat: kord enne mängu pigistas ta mind julmalt munadest

Inglismaa jalgpallikohtunik Mark Clattenburg sai oma karjääri tippaegadel õigust mõista nii Euroopa meistrivõistluste, Meistrite liiga kui ka Inglismaa karikasarja finaalis. Nüüd on mehel DailyMailis oma kolumn, kus arutleb jalgpalli teemadel ja avab ka kunagiste otsuste tagamaid. Oma viimases kirjutises reastas Clattenburg viis jalgpallurit, kelle mängude vilistamine oli paras piin.

Roy Keane'i - kes tahtnud Clattenburgi sõnul olla väljakul alati kõige kõvem mees -, Jens Lehmanni - sakslane oli üks igavane vingats -, Pepe - kes katsus näidelda igal võimalikul ja võimatul juhul - ja John Obi Mikeli - kellele pole Clattenburg andestanud, et nigeerlane pole tema ees vabandanud alusetult õhku visatud rassismisüüdistuste pärast - kõrval oli vilemehe jaoks kõige kõvemaks pähkliks Walesi koondises ning West Ham Unitedis, Cardiff Citys, Manchester Citys, Liverpoolis ja Newcastle'is mänginud ründaja Craig Bellamy.

"Ma sain aru, et minu suhted temaga on tõesti keerulised, kui ta pigistas mind kord enne mängu City staadionitunnelis julmalt munadest - ja ma ei mõtle seda muna, millega väljakul mängitakse! Ma arvan, et see oli siiski nali ja nii ma seda ka tookord võtsin, kuid sellel oli oma ajalugu," pajatas Clattenburg.

"See ulatub tagasi 2009. aasta detsembrisse, kui City mängis Boltonis ja ma näitasin talle punast kaarti.

Ma esmalt hoiatasin teda rahulolematuse väljandamise eest - kuigi ta väärinuks juba siis punast, sest tema keelekasutus oli tõeliselt kohutav - ja siis andsin talle teise kollase sukeldumise eest. Tõsi, pärast kordused näitasid, et ma eksisin ja see pidanuks olema penalti. Nagu võite endale ette kujutada, läks ta pööraseks.

Kuid Bellamy reputatsioon tegi talle kahju ka teiste kohtunike seas ja tema vastu vilistati ka siis, kui selleks polnud alust. Ta oli kohtunike jaoks õudusunenägu. Ta ronis sulle külje alla, räuskas ja vehkis kätega ja tahtis sind kogu aeg proovile panna. Tema sõnavara oli jube, ta oli äärmiselt ebaviisakas. Kohtunikuna on väga keeruline, kui sul on sellise mängijaga probleem.

Kuna ma olen ise Newcastle'i fänn, siis oli mul luksus oma karjääri algusaegadel tema mänge mitte vilistada. Ta oleks võinud jäänud Newcastle'isse natuke kauemaks."