Madars Apse ja Bam Margera.Foto: Gaston Francisco / Red Bull Content Pool
Spordivaria
16. mai 2020, 12:25

VIDEO | Bam Margera korraldas lätlase auks avatud ustega peoõhtu

Eesti publiku vana tuttav Madars Apse käis külas legendaarsel Bam Margeral. Lapsest saati oma rulaga Simple Sessioni publikut hullutanud Apse näitab, milline näeb välja Bami igapäevaelu.

Margera on juba aastaid võidelnud alkoholisõltuvusega ning käinud korduvalt võõrutusravil. Kohati on märgata paranemise märke, kuid mitte püsivalt.

Kuigi Margerast sai superstaar MTV telekanali sarjades (Jackass, Viva La Bam), on tegemist vaimustava rulatajaga. Noorena otsutas ta valida karjääri, mis ei hõlma võistlemist. „Tegelikult unistasin isegi mina X-mängude medalitest, aga sain aru, et ma ei suuda piisavalt palju pingutada, et nende ässadega võistlustel konkureerida. Siis paningi selga lahedad riided ja tegin teistmoodi trikke, et vähemalt ajakirjade kaanel olla,“ meenutas Margera eelmisel aastal Õhtulehele antud intervjuus.

„Lõpuks sidusin rulasõidu muu lõbusaga. Pigem tegin „Jackassi“, kui mõtlesin võistlemisele ja medalitele. Ma ei kahetse seda. Kasutasin oma isikuomadused ära. Mõni võib olla väga-väga hea rulataja, aga kui tal pole maailmale midagi huvitavat öelda, siis... Kui vaatan ajakirju, tahan näha lahedaid kutte, kes kannavad värvilisi riideid ja teevad tagurpidi saltot. Kui kellegi tagataskust ripub välja mingi lahe vidin, tahan endale samasugust! Kokkuvõttes, võid ju olla täiesti pöörane rulataja, aga valge t-särgi ja teksapükstega ei jõua eriti kuskile. Võin kinnitada, et ka igava inimese rulalaudasid ei taha mitte keegi osta! Rahvas valib Ali Boulala laua, sest ta käib riides nagu rokkstaar,“ jätkas Margera. Bami enda rulalaud olid omal ajal tohutult populaarsed: neid müüd iga kuu 40 000 tükki ja see ületas isegi Tony Hawki müüginumbrid.

Greyson Fletcher (vasakult), Ivan Federico, Bam Margera ja Madars Apse käisid 2019. aastal Tallinnas. Foto: Alexey Lapin / Red Bull Content Pool

Tagasi tänapäeva. Apse uuris, kuidas Margeral nüüd läheb. Mees on jälle kodus ja kasvatab oma pisipoega.

Lätlane käis koos Margeraga vaatamas paika, kust pärineb Bami legendaarseim trikk. Lõpuks pandi ühes Apsega püsti korralik pidu, mille üksikasjad jäävad siiski saladuseks.

Margera tegi Instagramis avaliku postituse, kus kutsus kõik huvilised enda isiklikku rulaparki, et koos Apse ning teiste ässadega aega veeta. „Andsin oma väravakoodi, sest pigem rulatan koos hulga inimestega kui üksinda. Kui asi läheb liiga karmiks ja inimesed hakkavad varastama, siis muudan koodi ära ja ei tee seda uuesti avalikuks. Seni on mu uues pargis olnud kõik rahulik. Peamine reegel ongi, et ärge, kurat, varastage!“

Bam Margera aastal 2010. Foto: Vida Press

Hommikul teatas Apse, et peol käis enam kui sada inimest. See muidugi on köömes võrreldes ajaga, kui Bam kutsus tagahoovi esinema Slayeri. Paljudel tema pidudel on käinud tuhandeid inimesi.

Lõpuks tunnistas Margera, et rulasõiduta ei suuda ta elada: „Rula tähendab minu jaoks kõike. See tõi mind siia, kus täna olen. Kui kunagi rulasõiduga lõpetasin, sai minust alkohoolik. Kui hakkasin uuesti sõitma, sain aru, et väljend „sõida rulaga või sure“ käib minu kohta. Kui ma ei sõida rulaga, siis suren.“

Vaata 18 minuti pikkust lõiku, kus Apse püüab fännidele veidi Margera mõttemaailma avada: