Foto: Ubisoft
Esport
18. mai 2020, 10:27

MIS TOIMUB? Ubisoft otsustas Google'i ja Apple'i kohtusse kaevata

Prantsusmaa videomänguarendaja Ubisoft on otsustanud kaevata kohtusse nii Google'i kui ka Apple'i. Põhjus, miks on prantslased kahe tehnikahiiuga raksus, on tegelikult keerulisem kui alguses näib.

Nimelt on põhisüüdlaseks hoopiski Hiina mänguarendaja Alibaba, kelle poolt loodud teost mõlema eelnimetatud kompanii mobiilsetel platvormidel müüakse, vahendab Kotaku. Mängu nimeks on „Area F2“ ning tegemist on tasuta üksikisikuvaates tulistamismänguga, mis paneb rõhku taktikale ja tiimitööle. 

Probleem seisneb aga asjaolus, et „Area F2“ meenutab väga Ubisofti ääretult eduka mängu „Rainbow Six: Siege“. Prantslaste sõnul on „Area F2“ lausa loodud selleks, et „Siege'i“ populaarsuse laineharjal ratsutada.

Miks siis kaevati kohtusse Google ja Apple ning mitte Alibaba? Tõenäoliselt on põhjuseid enam kui üks. Esiteks on mõlemad kompaniid otsustanud mängu müügiga (või täpsemalt vahendamisega, kuna tegemist tasuta teosega) jätkata.

Teiseks põhjuseks võivad aga osutuda Hiina seadused ning riigi võrdlemisi ükskõikne suhtumine intellektuaalomanditesse ja nende kopeerimisse. Usutavasti leiab Ubisoft, et neil on lihtsam sundida Google'it ja Apple'it kohtukäigu teel mängu enda platvormilt eemaldama.