Selline vaatepilt avanes FC Seouli mängu ajal tribüünidel. Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
18. mai 2020, 11:15

Jalgpall koroonaviiruseajastul: FC Seoul tõi tribüünidele seksinukud!

Lõuna-Korea jalgpalliklubi FC Seouli mängu ajal olid tribüünidel seksinukud! Kas see on väljakutse maailma spordiliigadele koroonaviiruseajastul, kui mänge saab pidada vaid tühjadel spordiareenidel? Kuidas on võimalik õhkkonda paremaks muuta?

Ometi ei kiirusta teised klubid samasugust avantüüri kordama. Lõuna-Korea kõrgem juhtkond on intsidendi pärast vabandanud.

FC Seouli esindajad väitsid, et tegemist on pigem mannekeenide kui seksinukkudega, kuid tunnistasid, et need saadi seksimänguasjade tarnijalt. Mõnel nukul olid sildid, mis reklaamisid interneti seksilehekülgi, ehkki pornograafia on Lõuna-Koreas keelatud.

Mis toimus matši ajal? Pühapäeval mängis FC Seoul hooaja esimese kodukohtumise. Tühjad tribüünid oli üks paljudest meetmetest, mida rakendati Covid-19 puhangu ärahoidmiseks.

Enne kohtumist pakkus Dalcomi-nimeline ettevõte, et täidab mõned tühjad pingid ja klubi nõustus sellega. Kokku paigutati tribüünidele 30 mannekeeni, millest 25 olid nais- ja viis meessoost.

Internetis mõõduvõtmist jälginud fännid märkasid, et osad mannekeenid meenutasid pigem seksinukke, sestap pidi klubi Instagramis ja Facebookis vabandama.

Klubi ametnik Lee Ji-hoon ütles BBC-le, et nad ei teinud Dalcomi taustakontrolli ega mõistnud nende töösuhte sisu. Samas väitis koostööpartner, et nukud on lihtsalt "mannekeenid", ei midagi enamat. Lee sõnul näisidki nukud väga inimlikud. Talle ei tulnud mõttessegi, et need võiksid olla seksilelud.