Alina Zagitova.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
18. mai 2020, 12:42

Iluuisutamise olümpiavõitja 18. sünnipäev: täna söön natuke torti!

Iluuisutamise olümpiavõitja Alina Zagitova rääkis Venemaa meediale, kuidas ta oma 18. sünnipäeva tähistab.

"Juba hommikul saabus palju õnnitlusi, vastan kõigile," ütles ta. "See on minu jaoks väga rõõmus sündmus, 18. eluaasta täitub ainult kord elus. Tavaliselt ma sünnipäevi ei tähista - lihtsalt treenin või puhkan. Nüüd viibime isolatsioonis, istume kõik kodus. Tähistan sünnipäeva koos perekonnaga."

Praegu keskendub Zagitova kooli lõpetamisele. "Vestlen õpetajatega, peaaegu iga päev on tunnid," lausus ta. "Täna toimub tõenäoliselt ka mõni õpingutega seotud tegevus. Ettevalmistused eksamiteks käivad täie hooga."

Olete suurepärane õpilane?

"Ei. Kuna olen sportlane, läheb kogu minu energia spordile, õppimiseks on vähe aega."

Kindlasti on teil mõni lemmikmaiuspala. Mida vanemad tänaseks valmistasid?

"Armastan maiustusi - see pole saladus. Täna söön natuke torti."

Kas peate end tagasi hoidma, kui olete dieedil?

"Muidugi, nüüd eriti. Püüan ikkagi oma sportlikku vormi säilitada, kuid jäätreeninguteta on see väga keeruline. Seetõttu pean toitu valides endale varasemast veel rohkem piirangud seadma."

2018. aasta Pyeongchangi olümpiamängudel naiste üksiksõidus kuldmedali võitnud Zagitova teatas mullu detsembris, et taandub tippspordist, kuid ta lisas, et tagasitõmbumine puudutab vaid üht hooaega.

"Ma ei lahku suurest spordist, aga ei osale tänavu Venemaa meistrivõistlustel ega püri tiitlivõistlustele," kommenteeris veetlev piiga otsust. Möödunud sügisel pidi ta GP-etapil leppima kuuenda kohaga.