Sergei Lepmets esindab edaspidi amatöörina FCI Levadia duubelmeeskonda.Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
18. mai 2020, 12:22

Pareiko Lepmetsa otsusest: profiklubina ei saa me sõltuda sellest, et mängija käib ka palgatööl

Eesti jalgpallikoondise ja Tallinna FCI Levadia esiväravavaht Sergei Lepmets andis teada, et loobub professionaalsest jalgpallist ja keskendub palgatööle Tallinna munitsipaalpolitseis. "Eriolukorra ajal leidsin omale hea töö ning klubi ei nõustunud, et ma sporti ja muud tööd omavahel kombineerin,” ütles Lepmets venekeelsele ERRile.

FCI Levadia spordidirektori Sergei Pareiko sõnul teavitas Lepmets klubi oma otsusest laupäeval.

„Iga inimene teeb ise oma otsused ja võtab vastutuse. Kui see on tõsine otsus, siis tuleb seda austada,” nentis endine tippväravavaht Pareiko. „Muidugi kahju, et tal selline mõte tekkis, kuid samas on kahju ka sellest, kui ta süüdistab oma kommentaarides sellise olukorra tekkimises klubi. Minu meelest nii ei tohiks.

Terves maailmas on selline olukord ja iga klubi president pidi üle vaatama, mis mõjutab tema äri ja kuidas edasi minna. Sergei pole esimene ega viimane mängija, kes sellises olukorras oli.

Aga meie jaoks on see murekoht kindlasti.”

Kas Levadia tõepoolest ei nõustunud, et Lepmets võiks siiski tööd ja jalgpalli nii kombineerida, et ta saaks jätkata ka esindusmeeskonnas?

„Tal on selline töögraafik, et me tõesti saanud seda lubada: näiteks võis ta olla terve ööpäeva tööl, aga kui siis on järgmisel hommikul kell 11 treening või õhtul liigamäng... See oleks profiklubis natuke ebanormaalne olukord.

Jah, meil olid alguses finantsmured, kuid need on nüüdseks lahendatud, aga kui tegutseme profiklubina, siis me ei saa sõltuda sellest, et mängija käib palgatööl. See pole loogiline ja hakkab paratamatult profimängijat mõjutama ja segama,” rääkis Pareiko.

Õhtulehele on vihjatud, et puuriluku ja Levadia vahelt jooksis must kass läbi juba mullu sügisel, kui Lepmetsale tehtud väidetavalt pakkumine ühest Lähis-Ida klubist, kuid Levadia olevat nõudnud väga suurt üleminekusummat ning väravavahi võimalus naftariiki raha teenima minna jooksis liiva. Sergei Pareiko sõnul Levadia aga mingit ametlikku pakkumist ei saanud.

„Mingid jutud käivad kogu aeg, aga konkreetset pakkumist Lepmetsa ostmiseks ei ole kellegi poolt tehtud,” kinnitas spordidirektor. „Tean, et sinna ühte klubisse agendid teda soovitasid – et tean selle klubi väravavahtide treenerit isiklikult, helistasin talle kohe ja küsisin, kas see vastab tõele või mitte. Tema vastas et ei, temalt pole keegi midagi Lepmetsa kohta küsinud. Võib-olla talle midagi lubati, aga klubi ei ole saanud ühtegi pakkumist ja mingeid konkreetseid jutte pole olnud.”