Munitsipaalpolitseinikud tööhoos.Foto: Teet Malsroos
Jalgpall
18. mai 2020, 20:24

Millise palgaga meelitas mupo oma ridadesse Eesti koondise väravavahi?

Levadia jalgpalliklubi ja Eesti koondise kogenud väravavaht Sergei Lepmets teatas, et lõpetab profikarjääri ja jätkab töötamist Tallinna munitsipaalpolitseiameti inspektorina. Uurisime, millise palga nimel oli Lepmets nõus Eesti ühest paremast jalgpalliklubist lahkuma. 

„Olen tüdinud professionaalsest jalgpallist. Lisaks ei meeldi mulle klubi juhtkonna pakutavad tingimused,“ loetles 33aastane Lepmets venekeelsele ERRile põhjuseid, miks ta karjääri lõpetas. „Eriolukorra ajal leidsin omale hea töö ning klubi ei nõustunud, et ma sporti ja muud tööd omavahel kombineerin. Ma pean mõtlema oma tuleviku peale ega saa midagi teha, kui mul ei ole võimalik kahte asja korraga teha.”

Tallinna munitsipaalpolitseiameti avalike suhete peaspetsialist Meeli Hunt märkis, et neil on praegu patrulliosakonnas tööl 65 ametnikku, neist 62 inspektorit ehk inspektorid, vaneminspektorid, peainspektorid ja välijuhid.

„Praegu on meil kõik kohad sajaprotsendiliselt täidetud, viimane konkurss inspektorite leidmiseks oli veebruaris,“ täpsustas Hunt.

Kui suure sissetulekuga munitsipaalpolitsei inspektorid arvestada saavad? Hundi sõnul on see väga varieeruv, sest tööl käiakse graafiku alusel ning sinna sisse võivad jääda ka nädalavahetused ja riigipühad, mille eest on ette nähtud lisatasu.

„Kõik oleneb sellest, kuidas inimene on endale graafiku sättinud,“ selgitas Hunt. „Üldiselt oleme linnasüsteemis olnud siiani üks kõige madalamalt tasustatud ameteid, kuid nüüd vaikselt proovime seda numbrit üles saada. Aga ma arvan, et see on täitsa tervitatav Eesti keskmine palk, jäädes vahemikku 1200–1400 eurot, kuid kui sa oled valmis ka pühade ajal töötama, siis sealt tuleb päris kahekordne summa juurde.“

Pikemalt saab Lepmetsa saaga kohta lugeda siit!