Hadji Drame (nr 7) mullusel U20 MMil argentiinlaste piiramisrõngas.Foto: Imago images / Newspix
Jalgpall
19. mai 2020, 11:28

Paide aafriklasest jalgpallitalent jäi viisat oodates kodumaale koroonalõksu

Täna õhtul jätkuvad mängud Eesti jalgpalli meistriliigas. Märtsi alguses Tallinna Kalevit loputanud ja liidrikohale tõusnud Paide linnameeskond, kes võõrustab Viljandi Tulevikku, ei saa jätkuvalt arvestada talvel meeskonnaga liitunud Mali talendi Hadji Dramega, kes viibib kodumaal koroonalõksus. Millal ta Eestisse võiks naasta, pole kaugeltki selge.

19aastane Mali noortekoondiste staarmängija sõlmis Paidega lepingu veebruari alguses ja osales ka halliturniiri mängudel, ent kuna vajas pikaajalist viisat, pidi veebruari lõpus siirduma korraks koju Mali pealinna Bamakosse. Märtsi keskpaigaks pidanuks ta naasma Eestisse, ent siis tuli koroonakriis ning pallur on siiani Aafrikas.

"Esimesel võimalusel üritame ta tagasi Eestisse tuua, kuid koroonakriisist tulenevalt on lendamine Aafrikast Eesti poole raskendatud. Prantsusmaa, läbi mille sealt reisimine põhiliselt käib, on kinni, nii et on keeruline," nentis Paide linnameeskonna spordidirektor Gert Kams.

Pikaajaline viisa on Kamsi kinnitusel Dramel nüüd olemas, nii et sellega enam muret pole. Kuid kuniks maailmas koroonakriis kestab, peab noormees treenima kodus individuaalse kava alusel.

"Oleme temaga pidevalt kontaktis, teame täpselt, millega ta tegeleb ja kuidas tal läheb," rääkis Kams. "Ta annab oma tegemistest meile pidevalt ülevaateid ja osales ka kõikidel videotreeningutel, mis koroona ajal klubis toimusid."

Mali meistriliiga meeskonnast Yeelen Olympique'ist Paidega liitunud Drame on viimasel kolmel aastal teinud Mali noortekoondistega suuri tegusid. 2017. aastal tuli ta Mali U17 koondisega Aafrika meistriks ning lõi Indias toimunud U17 MM-il kolm väravat. Mali teekond lõppes alles poolfinaalis, kus kaotati 1:3 Hispaaniale, pronksimängus jäädi 0:2 alla Brasiilia eakaaslastele.

2019. aastal krooniti Drame koos Mali koondisega Aafrika U20 tšempioniks. Sama aasta mais-juunis Poolas toimunud U20 MM-il alistas Mali eduka alagrupiturniiri järel 1/8 finaalis Argentiina, kuid veerandfinaalis jäädi 2:4 alla Itaaliale. Sellel turniiril jäi Dramel värav löömata, küll aga oli ta Mali esimese lööjane täpne Argentiina vastu peetud penaltiseerias.

Hadji Drame stiilinäiteid: