Foto: Rockstar Games
Esport
19. mai 2020, 12:15

MÄNG ON RIKUTUD? Tasuta „GTA V“ meelitas kohale tohutul hulgal häkkereid

Möödunud nädala vaieldamatult suurim sündmus mängumaailmas oli see, kui Epic Games otsustas tasuta ära jagada Rockstar Gamesi ülieduka avatud maailmaga märulimängu „GTA V“. Seitse aastat vana teos osutus nii populaarseks, et Epic Gamesi serverid ei pidanud pingele vastu.

See aga ei jäänud viimaseks probleemiks, millega „GTA V“ kokku pidi puutuma, vahendab Kotaku. Peale seda, kui mängu ilma rahata välja jagati, kasvas teose mitmikmängu „GTA Online'i“ häkkerite hulk mitmekordseks. Kasutajad räägivad, et enam ei ole võimalik võrgus mängida ilma, et satuks kahe-kolme häkkeri otsa. See muudab aga mänguelamuse üpriski kehvaks.

Häkkerid manavad esile kas ohtras koguses esemeid (nagu näiteks lennukitega täidetud mäenõlvad), jooksutavad servereid kokku või lukustavad ausaid mängijaid puuridesse. Mõned kasutajad väidavad, et isegi üksikmängu juurde naasmine ei aita häkkerite eest põgeneda. 

Foto: Kuvatõmmis

Häkkerid ei ole „GTA Online'i“ puhul mitte midagi uut, ent sellest hoolimata tundub, et Rockstar ei osanud säärase tulvaga arvestada. Samuti on kriitikatule alla sattunud nende jätkuv suutmatus häkkerite vastu korralikult võidelda. Näiteks leitakse, et teose petuvastased süsteemid on alla igasugust arvestust.

Epic Games jagab tasuta „GTA V“ kuni 21. maini. Loodetavasti kahaneb häkkerite hulk peale nimetatud kuupäeva.