Viimati pandi Inglismaa meistriliigas pall veerema 9. märtsil kui kohtusid Leicester City ja Aston Villa.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
19. mai 2020, 20:23

Tagasilöök: Inglismaa meistriliiga teatas uutest positiivsetest koroonaproovidest

Kui teistest Euroopa tippliigadest otsustati Prantsusmaal hooaeg enneaegselt ära lõpetada ja medalid välja jagada ning Saksamaal jätkati mängudega möödunud nädalavahetusel, siis Inglismaal pole tähtsat otsust veel langetatud. Loodetakse, et taas võiks hakata mängima juunis, kuid miski pole veel selge. Täna avaldati esimesed koroonaproovide tulemused, millest kuus osutusid positiivseteks.

Liigaga jätkumiseks valmistumise raames tehti esmalt kokku 748 testi. Positiivsed proovid tulid kolmest erinevast klubist, koroonahaigetel tuleb nüüd viibida seitse päeva isolatsioonis. 

"Premier League saab täna kinnitada, et pühapäeval (17. mail) ja esmaspäeval (18 mail) testiti 748 mängijat ja klubide liikmeid. Neist kuus andsid positiivse proovi. Vastavalt seaduslikele ja operatiivsetele nõuetele neid rohkem ei täpsustata," kõlas Inglismaa jalgpalli meistriliiga teadaandes.

Klubidel lubati alates eilsest taas väikestes gruppides treenima hakata. Järgmise nädala alguses tehakse otsus, millal treeningvõimalusi laiendada.