Martin Reim.Foto: Teet Malsroos
Jalgpall
19. mai 2020, 22:58

Martin Reim pika pausi järel taas mängimisest: kohati oli okei, kuid initsiatiivi ei õnnestunud meil haarata

Enam kui kaks kuud kestnud paus on läbi: Eesti jalgpalli meistriliiga sai täna lõpuks jätku. FCI Levadia peatreener Martin Reim tõdes, et kuigi kohati polnud meeskonna mängupildil viga, siis oma jälje koroonapaus siiski jättis.

Mullune hõbedameeskond alistas Kadrioru staadionil tulemusega 2:0 Tallinna Legioni. Enne avapoolaja lõppu mindi elevandiluuranniklase Fabrice Elysee Kouadio väravast juhtima, normaalaja eelviimasel minutil vormistas täpse penaltiga lõppseisu Dmitri Kruglov. 

Kuna liiga avavoor toimus 7. märtsil ja mullune hooaeg lõppes novembris, on ilmselgelt mängupraktikast vajaka jäänud. Reimi sõnul läheb natuke aega, enne kui meeskond end korralikult käima saab.

"Kaks kuud tagasi oli üks võistlusmäng ja muidu sai mängitud novembris. Trennis tuleb loomulikult pingevabamalt paremini välja, aga nüüd tuleb võistlusmängudes saada kindlus tagasi," lausus Reim.

Pärast avaväravat oli Levadia mängijatel rõõmu palju, tabamust tähistati mitmekesi. Eesti koondist rekordilised 157 korda esindanud endine poolkaitsja ütles, et kuigi ta saab sellest aru, tuleb teadvustada, missugune olukord siiski praegu valitseb.

"Eks treenime ka koos. Ma arvan, et pärast värava löömist tuleb meelde tuletada, et mis situatsioon on – peame ikkagi hoidma distantsi," sõnas Reim.

Levadia peatreener selgitas, et mängupraktika puudus avaldub eelkõige kaitsemängus.

"Rünnata on alati kergem. Kui pall kaotatakse, siis kohe väga midagi ei juhtugi. Me ei eelda, et ründaja lööb iga palli väravasse või teeb mingeid imeasju. Kui kaitsja eksib, siis on jama. See juba paneb paika: loomulikult paistab rohkem silma mängukogemuse pikaajaline puudus kaitses, kus tehakse pisivigu. See on täitsa loogiline," lausus Reim.

Kuigi mõnedel hetkedel oli mängupilt rahuldav, siis kohtumist päris enda kontrolli alla Levadial saada ei õnnestunud.

"Kohati oli okei, sööt liikus, kuid siis jälle mitte. Mina olin kõigeks valmis ja ka selleks, et peame mingeid asju jõuga tegema. Eks initsiatiivi loomiseks peab olema palliga mäng hästi sujuv, mis on asi, mille see aeg rikkus," selgitas Reim.

Tänavuseks hooajaks kõrgliigasse tõusnud Legioni näol on tegemist igati korraliku vastasega, arvab Reim.

"Nimi on uus, kuid mängijad on neil Premium liigas varem mänginud. Ma arvan, et neil on ka väga hea kohtumistele tulla: neil pole kaotada mitte midagi. Pinged on pigem ikkagi meil peal. Eks ole näha, kui stabiilsed nad on: hooaeg on tihe, tuleb palju mänge. Kuid ma arvan, et peksupoiss ta [Legion] kindlasti ei ole, need kaks esimest mängu näitasid selle ära," lisas Reim.

Levadia keskpoolkaitsja Brent Lepistu arvates vajas meeskond pika pausi järel natuke aega, et võistlusolukorraga uuesti kohaneda.

"Mis siin ikka: jalgpall on ikka sama. Lihtsalt võistlusmomendist on päris palju aega möödas, vaimselt olid asjad natuke kadunud, aga küll me selle paika saame," lausus 27aastane Eesti koondislane.

Kõige rohkem jättis tema sõnul soovida söödumäng.

"Söödukvaliteet oli alla igasugust arvestust, aga sellises mängus olidki tähtsamad pigem teised pallid. Kes rohkem kahevõistlusi võitis, otsustas mängu," tõdes Lepistu.

Kuigi Legioni väravaluku lahtimuukimiseks kulus üle poole tunni, siis närvilisust mullune hõbedatiim ei tundnud.

"Eeldasime, et oleme kõvasti paremas füüsilises konditsioonis kui Legion. Olime täiesti kindlad, et kui esimesel poolajal ei tule, siis teise poolaja teises pooles väsib Legion kindlasti ära ja siis hakkab meil rohkem võimalusi tekkima," selgitas Lepistu.

Esimesel poolajal oli mitu võimalust skoorimiseks ka Legionil. Lepistu tunnistas, et Levadial ei õnnestunud mängu kontrolli alla haarata ning seetõttu kogusid vastased tasapisi enesekindlust.

"Plats oli natuke kuiv, mängutunnetus oli ära kadunud ja meil oli raske mängu kontrolli alla saada. Legion sai  päris palju nurgalööke, ma arvan, et sealt said nad ka enesekindlust juurde, et tekitada ise rohkem võimalusi," lausus Lepistu, kes lisas, et tiimis ollakse enesekindlad, et neil õnnestub meitritiitel võita.