Erika Kirpu sõnul on ta füüsiliselt väga heas seisus, aga vehklemisvormist pole aimugi.Foto: Stanislav Moshkov
Vehklemine
20. mai 2020, 16:15

Milanos elav Kirpu pole paar kuud epeed kätte võtnud: saalis vehelda veel ei lubata ja vormist pole aimugi

Itaalias elav ja treeniv vehklemise maailmameister ja kahekordne Euroopa tšempion Erika Kirpu tunnistab, et kuigi ta pääses lõpuks saali treenima, siis mõõka pole ta paar kuud kätte võtnud.

Viimased kolm aastat Itaalias treeniv Erika Kirpu pole reisimispiirangute tõttu pikemat aega kodumaale jõudnud. "Ikka on igatsus," tunnistab 27aastane vehkleja. "Mul oli plaanis tulla ka Eestisse, aga koroonaviiruse pärast pole saanud liikuda."

Kirpu möönab, et Itaalias on ta peamiselt tegelenud füüsilise vormi hoidmisega. Milanos seda luksust pole, et vehklejad saaksid mõõga kätte võtta.

"Saame juba saalis käia, aga vehelda veel ei lubata," selgitab ta ja tõdeb, et vutimängijatega sarnaseid erisusi pole neile tehtud. "Jalgpallurid teevad trenni, sest neil on selleks võimalused. Mängijad ja personal pannakse baasi kinni. Vehklejatel on sellega raskem."

Kirpu sõnul treenis ta peamiselt kodus. Vehkleja lausub, et Eesti olümpiasportlastega, kes said kasutada Audentese spordikompleksi, võrreldavaid tingimusi tal polnud.

"Füüsiline vorm on hetkel väga hea. Olen pidevalt treeninud ja haigusi ega muid probleeme pole olnud," sõnab Kirpu ja lisab, et vehklemise vormist pole tal aimugi, sest rajale pole ta väga pikalt saanud. "Viimati olin nii pikalt vehklemisest eemal peale põlveoperatsiooni."