Mihkel Järviste (vasakul) läks kohtumise lõpus Konstantin Vassiljeviga korralikult raksu.Foto: Aldo Luud
Jalgpall
21. mai 2020, 08:36

JUBE ÄHVARDUS: Tammeka nooruk lubas ausast mängust keeldunud Kostja Vassiljevi põlved purustada (1)

Eesti jalgpalli meistriliiga teises voorus tegid Tallinna FC Flora ja Tartu JK Tammeka eile õhtul Lilleküla staadionil 0:0 viigi. Kohtumise lõpp kiskus inetuks, kui Flora särki kandev Eesti jalgpalli elav legend Konstantin Vassiljev keeldus ausa mängu vaimus palli tagasi Tammekale andmast, mispeale 19aastane tartlane Mihkel Järviste ähvardas Kostja põlved nii ära lõhkuda, et too "ei mängi kunagi enam".

Sündmused hakkasid arenema 90. minutil, kui Tammeka kaitsja Kevin Aloe istus krampidega murule, mispeale tartlaste väravavaht Karl Johan Pechter viskas palli auti. Ausa mängu põhimõtetete kohaselt pidanuks Flora nahkkera tartlastele tagasi andma, ent sisseviset sooritama läinud Vassiljev andis juba enne viset teada, et ei anna.

Kuna publikut mängul ei olnud, oli järgnev mõttevahetus episoodiliselt kuuldav ka ETV2 otseülekande vahendusel.

Järviste: "Kui sa palli ei anna, ma löön sul põlved niimoodi sisse, et sa ei mängi kunagi enam." Järviste tsitaati kinnitas Soccernet.ee-le ka üks staadionil viibinu.

Vassiljev: "Ei, ma ei anna, ma ei anna."

Järviste: "Sa ei mängi kunagi enam!"

Vassiljev: "Ma ei anna."

Järviste: "Davai, näeme!"

Sekkus ka Tammeka väravavaht Pechter, kes küsis Vassiljevilt, miks ta siis ei anna ning lisas: "Mõtle, kes sa oled! Sa oled eeskuju Eesti mängijatele ja siis teed sellist s***a praegu". 

Vassiljev jäi enesele kindlaks ja viskas palli omadele, millest tekkis ka väga ohtlik olukord. Põlved jäid tal siiski terveks, kuigi päris mängu lõpuhetkedel libistas Järviste end vanameistri suunas vägagi uljalt.

Video intsidendist (alates mängu 90. minutist):