Tammeka peatreener Kaido Koppel.Foto: Aldo Luud
Jalgpall
21. mai 2020, 11:22

Tammeka peatreener Kostjat ähvardanud hoolealusest: ta on intelligentne mängija, see on talle korralikuks õppetunniks

Eileõhtuse FC Flora ja Tartu JK Tammeka vahelise jalgpallikohtumise järel lööb laineid matši lõpus juhtunu, kus Flora särki kandev Eesti jalgpallikorüfee Konstantin Vassiljev keeldus palli ausa mängu vaimus Tammekale tagasi andmast, mispeale tartlaste 19aastane poolkaitsja Mihkel Järviste ähvardas Kostjal „põlved niimoodi sisse lüüa, et ta ei mängi kunagi enam”.

Tammeka peatreener Kaido Koppel ütles inetut episoodi kommenteerides, et ta ise polnud piisavalt lähedal ning sõna-sõnalt ei kuulnud, mis öeldi. Järvistega ta neljapäeva hommikuse seisuga veel rääkinud ei olnud ning on juhtunuga kursis nii palju, kui sellest meedias on kirjutatud.

„Kui seal nii öeldi, siis see polnud muidugi kõige targem asi, mida öelda ja proovime oma võistkonnaga asju selliselt ajada, et selliseid asju enam ei juhtuks,” tõdes Koppel. „Muidugi on see tema jaoks ka õppetund, sest kui sa oled kõrgliiga tasemel mängija, siis mängid natuke suurema tähelepanu all ja mida kõrgemale sa jõuad – ma loodan, et Mihkel Järviste karjäär on kõrge lennuga – seda rohkem jälgitakse, mida sa teed ja seda rohkem on väljaku ääres mikrofone.

See on mängijale suurepärane koht õppimiseks. Olen sada protsenti kindel, et ta on nüüd jälle targem. Seda asja nimetataksegi elukogemuseks, mis inimesel aastatega koguneb. Me oleme kõik noorena paar rumalat tegu teinud või paar rumalat asja öelnud, siinkohal pole maailmas midagi uut.”

Koppel toonitas mitmel korral, et tegelikult on Mihkel Järviste näol tegemist väga intelligentse ja hea kasvatusega noormehega.

„Ta on esinduse juures olnud juba kolm aastat, ning algusest peale on mulle meeldinud, kui hästi ta asjadest aru saab. Ta on üks intelligentsemaid mängijaid, kellega kokku olen puutunud. Kui ka eilset mängu vaadata, siis ta oli palliga väga julge, töötas kaitses väga isukalt.

Aga ta mängis väga ausalt ja ka sellesse kohtumise lõpu olukorda, kus nad olid Vassiljeviga kahevõitluses, läks ta mänguliselt, kellegi tahtlikust vigastamisest juttu ei olnud. Sõnad polnud kõige targemad, kuid teod olid õnneks korrektsed ja spordimehelikud,” rõhutas Tammeka peatreener.