NII ALGAS NEEDUS: 1992. aastal pidas Zimbabwest pärit legendaarne FC Liverpooli väravavaht Bruce Grobbelaar Anfieldil oma lahkumismängu. Kohal oli ka nõidtohter, kes oli piserdanud väravaposte mingi vedelikuga ja teatas publikule: „Kui teie meeskonnas pole džunglimeest Grobbelaari, ei võida te tiitlit!” Eelmise aasta kevadel õnnestus Grobbelaaril kasta poste oma veepudelisse siristatud uriiniga ja ta usub, et sellega on needus murtud.Foto: Vida Press
Jalgpall
23. mai 2020, 10:02

MUSTA MANDRI MUST MAAGIA: rituaalid surnuaial, poodud kassid ja väljakule peidetud puuslikud

Võib arvata, et Eesti jalgpallisõbrad kukuksid toolilt maha, kui kuuleksid, et 21. sajandil tuleks koduse vutiliiga reglementi sisse kirjutada punktid, mille alusel karistatakse nõidust kasutavaid mängijaid ja treenereid mängukeelu ja rahatrahviga ning klubid, kes nõiduse abi kasutavad, seisavad trahvi kõrval silmitsi punktikaotusega. Kesk-Aafrika riigis Rwandas vaevalt neli aastat tagasi just nii tehti.

Võistlusmäärustiku otsustava täpsustamise ajendiks oli Rayon Sportsi Malist pärit ründaja Moussa Camara, kes oli mõni minut enne skoorimist näpanud Mukura väravavahilt tolle õnnetoova kujukese, mis seisis väravaposti kõrval. Malilase alatu temp ajas raevu nii Mukura mängijad kui ka pealtvaatajad, mille tagajärjeks oli korralik mürgel. Musta Mandri jalgpallilivree rinnaesist määris sellega järjekordne tatilärakas.

Edasi lugemiseks: