Hyundai i20 R5 masin Lõuna-Eesti teedel kihutamas.Foto: Kuvatõmmis videost
WRC
23. mai 2020, 10:23

Lisatud Tänaku kommentaarid!

VIDEOD | Tänak ja Märtin andsid Lõuna-Eestis masinatele kuuma

Ott Tänak sai üle tüki aja taas mõnuga gaasipedaali vajutada, kui käis koos Markko Märtiniga Lõuna-Eestis Otepää lähistel testsõidul. 

Viimati märtsi keskpaigas Mehhiko MM-rallil kihutanud Tänak taltsutas kuppelmaastiku kruusateedel Hyundai i20 R5 masinat, ent nagu kirjutas ralli.ee, oli kohal ka saarlase mentor ja äripartner Markko Märtin, kes pani proovile Ford Focus WRC võimed. Samuti nähti testsõidul üht Ford Fiesta R5 ralliautot.

Tänak ütles DirtFishi portaalile, et kokku läbis ta umbes 160 kilomeetrit, katsetades erinevaid seadistusi. Hyundai i20 R5 mainaga kihutab WRC2 sarjas Ole Christian Veiby ning seda hooldatakse Tallinnas Tänakule ja Markko Märtinile kuuluv ettevõttes RedGrey.

"See polnud midagi suurt, lihtsalt natuke autoga sõitmist," rääkis Tänak. "Ma pole kuigi palju i20 R5ga sõitnud, nii et oli täitsa tore selles olla ja see avaldas mulle muljet.

Peamine oli aga see, et olin pärast pikka aega uuesti autos. See tekitas minus isu uuesti päriselt tööle asuda."

MM-sarja juhib kolme etapi järel Sebastien Ogier 62 punktiga, valitsev maailmameister Tänak on 38 punktiga viies. Millal ja kus WRC hooaeg jätkub, pole praegu veel selge.