Mike Tyson.Foto: Willy Sanjuan
Kõmu
25. mai 2020, 14:04

Mike Tyson pole oma mõrtsukatest semusid hüljanud: nad on ju mu vanimad sõbrad

Suure tõenäosusega peagi poksiringi naasev Mike Tyson meenutas oma podcast'is noorusaegade karmi elu ning tunnistas, et külastab praegugi vanglas karistust kandvaid vanu kamraade, kellest paljudel pole mõrtsukatööde tõttu lootustki vabaks pääseda.

Vaevalt 13aastaselt oli Tyson arreteeritud juba ligi 40 korral. Taaskord kinnipidamisasutuses viibides kohtus ta Cus D'Amatoga ning siis võttis ta vastu otsuse kuritegevuse rajalt kõrvale astuda ja poksijaks hakata.

"Istusin kinni, kui poksimisega alustasin. Ning siis ütlesin, et kuritegevusega on kõik," pajatas Tyson.

"Kuid ma kohtusin jätkuvalt oma sõpradega, kellega koos olime rööve korraldanud, nemad olid endiselt selles "klubis". Jõlkusin nendega kaasas ja vaatasin, kuidas nad s***a keeravad.

Mina seda enam ei teinud, keskendusin oma karjäärile, kuid nemad muidugi mõtlesid, et mida kuradit ma siis koos nendega teen.

Läksime kahte eri suunda: nendest said mõrtsukad, minust sai aga poksija.

Olen õnnelik, et mina vanglas ei ole, kuid ma külastan neid endiselt. Neil on nelja- või viiekordsed eluaegsed karistused. Kuid nad on mu kõige vanemad sõbrad, mu kõige pikemaaegsed sõbrad."

Tõsi küll, kõigi aegade noorima poksijana raskekaalu maailmameistriks kroonitud Tyson on ka ise oma poksijakarjääri ajal seadusega pahuksisse sattunud, kui mõisteti 1991. aastale süüdi iluduskuninganna Desiree Washingtoni vägistamises. Trellide taga pidi ta veetma kolm aastat. Vanglasse sattus ta ka 1999. aastal, kui oli rünnanud kaht vanemat meest.