Jean-Michel Aulas.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
26. mai 2020, 11:08

Tippklubi juht Prantsusmaa valitsusele: kui jalgpallihooaeg ei jätku, siis seisame silmitsi enneolematu majandusliku kriisiga

Prantsusmaa jalgpalli kõrgliiga teatas aprilli lõpus, et sealne hooaeg on läbi. Lyoni president Jean-Michel Aulas soovib, et valitsus muudaks oma otsust ja mängudega jätkataks.

28. aprillil selgus, et Prantsusmaa jalgpallihooaeg koroonaviiruse pandeemia tõttu ei jätku. Ligue 1 on viiest Euroopa suurliigast ainus, mis on hooaja lõpetanud. Bundesliga jätkus mai keskpaigast ning Hispaania, Itaalia ja Inglismaa parimad pääsevad platsile juunis.

Lyoni president Jean-Michel Aulas ütleb Prantsusmaa pea- ja spordiministrile saadetud kirjas, et riigi jalgpall seisab silmitsi "enneolematu majandusliku ja sotsiaalse kriisiga."

"Bundesliga jätkas 16. maist mängudega, Hispaania liiga jätkub 8. juunil. Itaalia, Venemaa ja Portugal on alustanud ühistreeningutega ning Inglismaa soovib hooaega taasalustada 19. juunil," vahendab BBC Aulase sõnu. "Prantsusmaa profijalgpalli väärtus langeb väga kiirelt."

Prantsusmaa valitsus leevendab suure tõenäosusega juuni esimestel päevadel riiklikke piiranguid. Aulas näeb, et ühes sellega peaks kaaluma ka jalgpallihooaja jätkamist. "Kas võiksime mõelda sellele, et 2. juunil on suurepärane võimalus parandada Prantsusmaa jalgpallis tehtud viga, võimaldada treeningute jätkamist ja miks mitte jätkata juulis ja augustis 2019/20 hooajaga," leiab Lyoni president.

Lyoni juhi mure pole üdini siiras ja lähtub pigem klubi enda traagikast, sest meeskond asus hooaja katkestamise hetkel liigatabelis seitsmendal kohal. Sellega jäädi esimesena välja eurosarjadest, kuhu pääsemine taganuks klubile kümnete miljonite eurode suuruse rahasüsti.

Eelmisel nädalal tegid Lyon ning esiliigasse kukutatud Amiens ja Toulouse jalgpalliliidule kaebuse hooaja varase lõpetamise kohta. See lükati tagasi, aga pole välistatud, et mõni klubidest võtab ette ka kohtutee.