Jordi Bertomeu teatas eile, et Euroliiga hooaeg on läbi. Foto: ITAR-TASS/Scanpix
Korvpall
26. mai 2020, 11:57

Kaunase Žalgirise juht: Euroliiga hooaja tühistamise osas hääletust ei toimunud, meie tahtsime edasi mängida

Esmaspäeval teatasid korvpalli Euroliiga korraldajad, et poolelijäänud hooaega lõpuni ei mängita. Kaunase Žalgirise juhi Paulius Motiejunase sõnul tuli otsus ootamatult, sest nemad olid valmis edasi pallima ja vajadusel teisi võistkondi võõrustama.

Esmaspäeval teatasid Euroliiga ja EuroCupi korraldajad, et koroonapandeemia tõttu poolelijäänud hooaega lõpuni ei mängita. Kuigi sellele oli varem vihjatud, siis Euroliiga presidendi Jordi Bertomeu järsk otsus tuli meeskondadele mõningase üllatusena. Esialgu eeldati, et hooaja jätkamise või tühistamise otsustab klubide hääletus.

"Isegi hääletust ei toimunud. Ta (Bartomeu) ütles, et hooaeg tuleks lõpetada ja nii tõmbasime sellele joone alla," kirjeldas Zalgirise juht Paulius Motiejunas toimunut ja tõdes, et nemad soovinuks hääletada mängudega jätkamise poolt.

Žalgirisel oli välja töötatud idee, kuidas Euroliiga hooaeg lõpuni pidada. "Tahtsime mängida ja pingutasime turniiri korraldamiseks. Kuid on mitmeid asju, mida me ei saa kontrollida. Euroliiga teab kõiki kaarte, seega toetame ja usaldame neid," lausus Motiejunas.

"Meil oli kogu plaan. Teadsime, millistes linnades me mängime ja mis formaadis. Rääkisime karantiinitingimustest, kõik oli kokkulepitud. Tegime ära palju tööd," sõnas ta ja lisas, et tema teada olid pooled tiimid hooaja jätkamise poolt.

Ka Barcelona juht Nacho Rodriguez tõdeb, et nemad soovinuks edasi mängida. "Barcelona soovis platsile naasta ja hooaja juulis lõpetada. Olime selleks kaks nädalat treeninud ja teinud ettevalmistusi," rääkis Rodriguez Hispaania ajalehele Marca.

Mängude katkestamise hetkel oli Euroliiga põhiturniiril mängitud 28 vooru, mille järel oli liider Anadolu Efes 24 võidu ja 4 kaotusega. "Ilmselgelt on see meie 20aastase ajaloo raskeim otsus. Oleme meist sõltumatutel põhjustel pidanud pooleli jätma Euroopa korvpalli ajaloo edukaima ja põnevaima hooaja," kommenteeris Euroliiga president Jordi Bertomeu otsust.

Žalgrise juhi sõnul löövad klubid nüüd kokku oma rahalised kaotused ja koostavad plaane uueks hooajaks. Väga oluline on sealjuures küsimus, kas poolehoidjad lubatakse sügisel tribüünidele. "Meie jaoks on suurim probleem eelarve. Me ei tea, kas mängime fännidega või mitte. Kindlasti muutuvad klubi sissetulekud ja peame vaatama, kui palju me mängijaid osta saame," ütles Motiejunas.