Foto: FRANCK FIFE
WRC
26. mai 2020, 13:49

Kõlakad: Sebastien Loeb siirdub Hyundai rallitiimist Toyotasse

Hispaania väljaande AS sõnul on ralliajaloo edukaim sõitja Sebastien Loeb läbirääkimistes Toyotaga.

Hispaania meedia sõnul soovib Loeb taas osaleda Dakari rallil ja Toyota pakub selleks parimat paketti. Üheksakordne autoralli maailmameister on Dakaris võistelnud neljal korral, aga ihaldatud esikohakarikat tal pole. Seni on mehe parim tulemus 2017. aastal saadud teine koht. 

Loeb osales viimati kõrberallil 2019. hooajal, mille järel ta siirdus Hyundaisse. Väidetavalt on prantslane Dakari võistlusel osalevat Toyota Hiluxit juba ka testinud.

Võistkonnas vahetaks ta välja möödunud aastal 13. kohal finišisse jõudnud Fernando Alonso, kes soovib naasta ringrajasõitude juurde. "Olen kindel, et Loeb tuleb Dakari rallile tagasi ja võidab selle, sest ta on end rünnakuks hoidnud," ütles legendaarse võistluse kolmekordne tšempion Carlos Sainz.

Loebi praegune leping Hyundai Motorsportiga saab läbi selle hooaja lõpus, seega oleks tal võimalik kõrberallil startida juba järgmisel aastal. Hispaania meedia sõnul tähendaks Toyotasse kolimine ühtlasi seda, et Loeb saab nende ridades startida valitud WRC-etappidel.

Eelmisel hooajal sõitis prantslane kuuel MM-rallil ja oma edukaimal võistlusel jõudis ta poodiumi kõige madalamale astmele. Samas aitas ta Hyundail tulla meeskondlikuks maailmameistriks.

Toyota rallitiimil on 2021. aastaks lepingud Elfyn Evansi ja Kalle Rovanperäga. Sebastien Ogier' diil saab läbi selle hooajaga, kuid pranstlane pole välistanud, et soovib ka uuel aastal MM-rallidel võistelda.