Therese Johaug.Foto: SIPA/Scanpix
Kergejõustik
26. mai 2020, 17:55

PÕNEV: Therese Johaug osaleb juunis kõrgetasemelisel kergejõustikuvõistlusel

Murdmaasuusatamise kümnekordne maailmameister Therese Johaug on otsustanud proovida õnne jooksurajal. Bisletti mängud Oslos, mis tavapäraselt toimuvad Teemantliiga raames, korraldatakse tänavu eriolukorra tõttu eraldi võistlusena ning norralanna lööb seal kaasa 10 000 meetri jooksus.

Seejuures on Johaug sellel distantsil ka valitsev Norra meister, võites mullu tiitli ajaga 32.20,86. Tokyo OMi normatiiv on niivõrd kõva kui 31.25,00, kuid see-eest Pariisi EM-normi (33.20,00) alistas ta toona pea minutiga. Suusaäss oli varasemalt mõista andnud, et kui tal õnnestuks see võistlus sobitada ettevalmistusega talihooajaks, lööks ta seal meeleldi kaasa. Augustis toimuma pidanud EM tõsteti aga koroonaviiruse leviku tõttu järgmisesse aastasse.

Oslos loodab Johaug püstitada uue isikliku rekordi. "Therese kavatseb joosta aja, millega mullu pääses MMile, ehk 31:50,00," lausus võistluse korraldaja Steinar Hoen.

Lisaks Johaugile võistlevad 11. juunil toimuval Bisletti mängudel mitu maailma tippu. Vennad Ingebrigtsenid – Henrik, Filip ja Jakob – lähevad 2000 meetri jooksus vastamisi valitseva 1500 m jooksu maailmameistri Timothy Cheruiyotiga. Seejuures toimub mõõduvõtt virtuaalselt: kui norralased jooksevad Oslos, siis Cheruiyot oma kodumaal Keenias Nairobi linnas. 

400 meetri tõkkejooksu maailmameister Karsten Warholm lööb üksinda kaasa tavapärasest 100 meetrit lühemal tõkkedistantsil, võttes sihikule maailmarekordi, mis kuulub 2002. aastast ajaga 34,48 inglasele Chris Rawlinsonile. Seejuures sisetingimustes on Warholm läbinud 300 meetri tõkkejooksu 34,26ga.

Oslosse tuleb kohale teivashüppe maailmarekordiomanik Armand Duplantis, kes peab maha duelli Renaud Lavillenie'ga, kes asub hüppama Prantsusmaal oma kodus. Samuti lööb võistlustel kaasa kettaheite valitsev maailmameister Daniel Stahl.