Foto: Kuvatõmmis
Esport
27. mai 2020, 11:25

ABSOLUUTNE ŠOKK: „GTA 6“ ilmumine on alles aastate kaugusel

Eestlaste vaieldamatu lemmikmänguseeria „GTA“ kuues osa on lasknud end kriminaalselt kaua oodata. Pole aga kahtlustki, et see ootamine jätkub. Seda kinnitasid ka Take Two hiljutised majandusdokumendid.

Nimetatud dokumentides tuuakse välja Take Two (Rockstar Gamesi emaettevõte) reklaamikulude prognoosid järgneva viie aasta jaoks. Suur kulutamine (89 miljonit dollarit) leiab aset 2024. fiskaalaastal, mis algab 1. aprillil, 2023 ning lõppeb 31. märtsil, 2024. Sellest tulenevalt võime eeldada, et „GTA 6“ ilmub millalgi antud vahemikus.

Dokumentides leiduv graafik annab mõista, et „GTA 6“ ilmumine on edasi lükkunud ning esialgselt plaaniti selle reklaamieelarve käiku lükata 2022. fiskaalaastal. Foto: Take-Two

Keskmisest kõrgemad reklaamikulud võivad viidata vaid suurejoonelisele teosele. Varasemalt on täpselt samasugune situatsioon eelnenud „Red Dead Redemption 2“ väljakuulutamisele.

Antud prognoos tundub kõikide viimase aja spekulatsioonide ja kuulujuttude kõrval kõige loogilisemana. „GTA V“ on jätkuvalt meeletult populaarne ning selle mitmikmäng „GTA Online“ toob stuudiole korralikus koguses raha sisse. Samuti on „Red Dead Redemption 2“ ilmumisest vaid mõned aastad ning sellegi võrgumäng on alles jalgu alla saamas.

Samuti tasub ära märkida, et Rockstar Games ootab tõenäoliselt ära uute konsoolide ilmumise ning laseb nende kasutajatebaasil enne uue teose ilmumist natuke kasvada.