Leedus mänginud Kerr Kriisa saab ka Ühendriikides baltimaalastega koos pallida.Foto: Martin Ahven
Korvpall
28. mai 2020, 14:53

Kerr Kriisa saab meeskonnakaaslasteks Leedu korvpalli kaksikvendadest tulevikutähed

Uuel hooajal Kerr Kriisa koduklubiks olev Arizona ülikool hankis endale Baltikumist veelgi abiväge, sest meeskond lõi käed Leedu kaksikvendade Ažuolas ja Tautvilas Tubelisega

Arizona Ülikool panustab uuel hooajal Euroopast pärit mängijatele. Juba varem oli teada, et tiimi särki kannavad Kerr Kriisa, prantslasest ääremängija Daniel Batcho ja türklane Tibet Gorener. Nüüd lisandusid meeskonna nimekirja kaksikvennad Ažuolas ja Tautvilas Tubelis, kirjutab USA portaal SB Nation.

18aastane Ažuolast loetakse oma vanuseklassi üheks suurimaks talendiks. 206 cm pikkune ääremängija kuulus Vilnius Rytase süsteemi ja on aastaid olnud Leedu noortekoondistes üks parimaid skoorijaid ja lauavõitlejaid.

"Nende ülikoolilinnak on hämmastav, neil on suurepärased fännid ja Arizona on kolledžikorvpalli üks parimaid ülikoole," sõnas Ažuolas Tubelis ja lootis, et tema tähelend on sama särav nagu 2011. aastal NBA draftis teisena valitud Derrick Williamsil. "Arizonas on varem olnud minuga sarnaseid mängijaid, kelle nad on tippu viinud. Näiteks Derrick Williams, keda arendas treener Sean Miller, ja usun, et ta aitab mindki."

Ažuolas nägi väga suurt väärtust ka selles, et ta saab uuel hooajal koos vennaga palli mängida. "See on tema jaoks suurepärane võimalus, mida ta minu arvates väärib," leidis ta. Ka noormehe kaksikvend Tautvilas Tubelis on esindanud Leedu U16 noortekoondist, kuid teda nii andekaks ei peeta. "Vennaga on üleminek Ühendriikidesse lihtsam. Olen väga põnevil, et saan temaga taas koos mängida."