Foto: Valve
Esport
29. mai 2020, 10:37

HÄBIPLEKK! Soome „CS:GO“ turniiri võitjad osutusid hiljem tühipaljasteks petisteks

Mõnda aega tagasi kirjutasime sellest, kuidas „Fortnite'i“ turniiri võitja jäi enda esikohast ilma, kuna ilmnes asjaolu, et võit saavutati ebaausal teel. Toona näis see olevat pigem harukordne juhus. Tundub, et säärane situatsioon on tihedam kui arvata võis.

Sel korral jäid petmisega vahele Soome Red Bull Flick „CS:GO“ turniiri võitjad  jezayyyy ja woldes. 2v2 võistluse esikoha endale napsanud noored jäid sellest ilma peale seda, kui FACEIT – platvorm, millel turniir läbi viidi – sai tehnilise uuenduse. Tänu sellele leidis platvormi petuvastane süsteem üles vahendid, mille abil noored end kõrgeimale pjedestaalile upitasid.

FACEIT-i esindajate sõnul oli eelmine uuendus toonud kaasa paar tehnilist probleemis, mistõttu ei suutnud petuvastane süsteem tuvastada mõningaid petmisvahendeid. 

Tõenäoliselt oleks jezayyyy ja woldes oma võidust nii või naa ilma jäänud. Juba levisid mitmed videod, milles leiduv äärmiselt kahtlane tundus. Noored oleksid esindanud Soomet juunis toimuvatel maavõistlustel. Nüüd jääb see nende jaoks vaid unistuseks.