Kunnar Karu Viljandis.Foto: Aldo Luud
Spordivaria
29. mai 2020, 15:20

1000 KM – TEHTUD! Maikuus mööda Eestit jalutava Kunnar Karu eesmärk täitus Rummu karjääri ääres

Matkajuht ja alpinist Kunnar Karu võttis endale eesmärgiks kõndida maikuu jooksul Eestimaa erinevates paikades kokku vähemalt 1000 kilomeetrit. Täna keskpäeval saigi Rummu karjääri ümber kulgeval matkarajal väljakutse täidetud, ent mees ei jää loorberitele puhkama ning jalutab pea 100 kilomeetrit veel.

"Muidugi on uhke tunne, et tehtud sai," rääkis Karu Õhtulehele, ise parajasti suurt seljakotti pakkides, sest veel täna asutakse teele Paldiskist Tallinna suunas, kus mehe missioon 31. mail lõplikult läbi saab. "Oli väärt ettevõtmine ja ilus lõpp - ilmataat andis täna ka väga ilusa ilma."

Aga et ilus ilm püsib, ei ole mehel mõtteski nüüd jalutamisele joont alla tõmmata ja pidutsema hakata. Täna teeb Karu koos kaaslastega veel 10kilomeetrise sutsaka, laupäeval ja pühapäeval näeb plaan ette kokku ligi 90kilomeetrilist jalutamist. Nii peaks mehe lõplik kilometraaž pühapäeval Toompea lossi ees üritust lõpetades jääma pisut alla 1100 kilomeetri. Samuti sai tal juba eile täis teine püstitatud eesmärk ehk vähemalt 1,5 miljonit sammu.

Karu pole endale seni lubanud ainsatki puhkepäeva, vaid üks päev oli olnud natuke lihtsam. Käidud on pea kõikides paikades, kuhu kavas minna oli, vaid Rõuge 10kilomeetrisel rajal jäi käimata ning samuti ei teostunud plaan jalutada Saaremaal Sõrve sääre tippu. Kuna üldiselt nägid Karu päevad välja nii, et õhtuks sõitis ta koju Tartusse magama, et hommikul uusi matkaradu avastama minna, on ta autoga selle kuu jooksul teinud Eestile peale juba kolm tiiru.

Jalad ja tervis on Karul jätkuvalt suurepärases korras ning tema varvastele ega kandadele pole tekkinud ainsatki villi. Siiski on ta pidanud läbi elama ka ühe ehmatava hetke, kui sai Piusa jõe ääres ühelt lahtiselt koeralt hammustada.

"Õnneks jäi jalale vaid kriimustus, kuid pükstesse tuli kaks auku, mis nüüdseks on küll kinni õmmeldud," märkis mees.

Teine ebameeldivam üllatus tabas teda aga eile kodulinnas Tartus Jänese matkarada läbides.

"Seal tuli ka ujumisetapp ette võtta, sest sinna on ootamatult palju kraave tekkinud ja sillad on ära lõhutud. Nii et Jänese matkaraja läbimine osutus üllatavalt raskeks," tõdes Karu.

Lõpetuseks käis mees välja aga julge veksli: nimelt lubas ta, et 1. juunil ei jaluta ta ühtegi sammu!

"Siis on täielik puhkepäev," kinnitas Karu.